Simma med delfiner, cykla med Cykeljouren

| 8 kommentarer

Visst finns Cykeljouren! Någon frågade sig ifall Cykeljouren synts över huvud taget i sommar, och i morse såg jag en av deras bilar på nära håll.

Så nu kan jag bocka av ”Cykla med cykeljouren” från min bucket list. Kvar där finns förstås ”Simma med delfiner” och ”Se en cykelpolis”, men det räknar jag kallt med att bocka av inom kort.

UPPDATERAT:
För er som haft turen att simma med delfiner, men ännu inte haft nöjet att stöta på Cykeljouren – det här är vad de ska syssla med:
Stockholms Cykeljour.

2014 frågade trafikborgarrådet Daniel Helldén om vad Cykeljouren hittills åstadkommit. Svaret kom i den här rapporten (Pdf)

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

8 Comments on "Simma med delfiner, cykla med Cykeljouren"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Waldemar
Guest
Member

Jag har varken sett cykeljouren eller delfiner men de 2 manliga cyklande poliser som ni har skrivit om på bloggen samt för någon månad sedan 2 kvinnliga cyklande poliser som eskorterade en annan polis på en segway (eller så var det tvärtom). De verkade iaf ganska upptagna med cyklandet för att de stannade inte på övergångsstället 😉

Joakim Fors
Guest
Member

Hade kanske varit lämpligt om Cykeljouren hade inhandlat några lastcyklar isf en bil. 😉

felix reychman
Guest
Member

Jag såg massor av cykelpoliser i New York i somras, men har aldrig sett någon här hemma.

Men jouren mötte jag i Hökarängen häromdagen.

micke
Guest
Member

vad gör han i cykelbanan? =)

Hasse
Guest
Member

Jag såg flera cykelpoliser när jag var i Bryssel för två veckor sedan. Bryssel har aldrig haft ett bra rykte som cykelstad, till skillnad från vissa andra städer i framför allt norra delen av landet. Men nu har de stängt av en stor bit av Bryssels innerstad för motortrafik, vilket var oerhört skönt. Jag såg till och med barnfamilier på cykel mitt i centrala stan.

Didgeridoohan
Guest
Member

Hi hi. Cykeljouren hade jag aldrig hört talas om. Finns nog inte i Gbg… Vad gör de? Däremot har jag både simmat med delfiner och till och med vinkat till en cykelpolis.

Sven
Guest
Member

Köp en lott

Jonas
Guest
Member

Om du har tur kanske det går att simma till jobbet imorgon. Medtag lämplig delfin 😉