Vem körde på Malin Blom? Dela gärna vidare!

| 8 kommentarer

[KLISTRAT INLÄGG]

Lördagen den 13 juni var enligt vittnen cykelbanan längs Stadsgården avstängd (Cyklistbloggen tror det var loppet Söder Runt, som gick i cykelbanan) Istället fick cyklisterna använda bussfilen. Det gjorde Malin Blom, 30 år. Men det gjorde också föraren av en svart Volkswagen Golf av nyare modell.

Screen Shot 06-21-15 at 03.28 PM

Enligt polisen körde bilen in i Malin utanför Fotografiska museet. Hon blev allvarligt skadad, och föraren smet från platsen i riktning mot Nacka-Värmdö.

Nu ligger Malin medvetslös på sjukhus med oviss framtid. Och polisen söker efter föraren till den svara Golfen. Hjälp dem hitta föraren! Sprid efterlysningen vidare!

I korthet:

  • Bilen beskrivs som en svart Golf av nyare modell.
  • Bilisten har lämnat platsen i riktning mot Nacka från Fotografiska Museet.
  • Den är krockskadad på fronten och polisen har hittat en del av en backspegel på platsen
  • Vittnen har beskrivit bilen som ”sportig” och med en något tuffare motor än normalt.

Polisen tar emot information på 114 14 eller via mail: registrator.stockholm@polisen.se

Läs mer hos polisen, Aftonbladet och Efterlyst

DELA gärna vidare!

 

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Vem körde på Malin Blom? Dela gärna vidare!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
knight22
Member
Member

Vem fattade beslutet att stänga ner cykelbanorna den aktuella dagen? de kanske borde informeras om olyckan så de inte fattar samma beslut igen.

Waldemar
Guest
Member

Väldigt tråkigt. Hoppas att du blir bra, Malin!

JosephTR
Guest
Member
Jag ser att flera som brukar skriva här även har varit inne och bemött vidrigheterna på Efterlysts Facebooksida. Som vanligt är ditt sätt att bemöta ”cykisthatet” och ”cyklismtokerierna” i den här staden beundransvärt, Christian: lugnt och sakligt, men samtidigt skarpt och insiktsfullt. Jag är glad att det finns sådana som dig, Christer Isaksson och många andra som inte verkar ge upp. Vad som hände utanför Fotografiska är djupt tragiskt och jag hoppas att Malin kommer må mycket bättre och att hennes nära och vänner får klarhet i vad och varför det som hände hände. Jag hoppas verkligen att det inte var en avsiktlig påkörning. Men min känsla säger att det tyvärr kan vara så. Min erfarenhet säger att något har skett det senaste året eller två i den här staden. Jag råkar ut för misstänkta incidenter allt oftare. Förvisso är tiden förbi när vissa kastade glasflaskor på cykelbanorna från sina bilar i syfte att punktera däcken, men alltför ofta känner jag att motorfordon medvetet kör alltför nära mig eller accelererar onödigt förbi mig, medvetet struntar i väjningsplikt gentemot mig eller använder sina motorfordon till att hota mig. Aggressiviteten mot cyklister har höjts avsevärt i takt med att vi dels blivit… Read more »
Mic Hussey
Guest
Member

Det är någonting som är skumt har – körde Malins in mot
Stan och blew påkörde av ett bil I samma riktning som sen görde ett U-sväng?