Succé för nytt cykelfält

Det är kanske starkt att tala om “succé” när den enda man talat med är sig själv, men jag behövde en rubrik till det här inlägget. Jag ställde ju frågan för några veckor sedan om de nymålade cykelfälten på Oxenstiernsgatan (Läs mer: Svängfest eller succé).
2015-06-09 12.20.01
Nu har jag cyklat här sedan dess och jag är alltså inne på att mitt betyg blir “succé”. Det funkar faktiskt riktigt bra – äntligen funkar det utan problem, för det mesta, att komma runt lastzonen och taxibilarna och på ett naturligt sätt komma fram till trafikljuset.
Bredden på fältet  gör också att man känner sig rätt trygg, när man väl vant sig vid tvärsvängen ut.
Tidigare fick man ofta stanna bakom en väntande taxi och försöka lirka sig ut bäst man kunde bland lastbilar och annan tung trafik – nu känns det helt okej att bara rulla på. Visst, det här kommer förmodligen inte funka på vintern och det finns bättre permanenta lösningar man kunde göra (till exempel ta av den breda trottoaren, flytta ut taxikön och dra cykelfälten innanför, eller låta taxikön stå inne på Sveriges Radios parkering – där de ändå i huvudsak hämtar kunder), men som en quickfix funkar det nu betydligt bättre än innan.
Om jag skulle vilja ändra något så är det kanske bara att man kunde räta ut buffertfältet för att få bort böjen som ser rätt löjlig ut. Då skulle man kanske också slippa de taxibilar som ändå lyckas spilla över. Från det här:
1 2015-06-23 12.14.13Till det här:
2015-06-23 12.14.13
Då hade man dessutom sluppit den lite tvära svängen.
Men överlag, helt okej lösning för oss som cyklar där.