Glädjen över att nå cykeln med kundvagen

| 8 kommentarer

Jag upptäckte igår att jag inte behöver parkera Niholan inklämd i Stockholmshagen, där den inte får plats egentligen, åka ner för rulltrapporna till ICA som inte ligger i gatuplan, ta en kundvagn, storhandla, betala, packa allt, ställa tillbaks kundvagen, lyfta ur fyra fulla plastkassar och en lika full pappkasse, åka upp för rulltrapporna med allt, baxa det ut till Stockholmshagen, där cykeln egentligen inte får plats, lyfta i allt för att sedan köra hem. Som jag fått göra hittills.

Istället kan jag bekvämt svänga runt hörnet, ta en biljett och passera bommen…

biljett

Funkar lika bra på hoj

Därefter bara parkera bekvämt i de väl tilltagna parkeringsrutorna.

cykel

Jättemycket plats!

Effekten blir att det bara är att rulla ut kundvagnen genom skjutdörrarna, rätt in i garaget och enkelt lyfta över kassarna till hojen. Därefter raka spåret hem. Jättesmidigt. Och precis som när jag kommer med bil, gratis.

Ett litet life-hack känns det som.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Glädjen över att nå cykeln med kundvagen"

Notify of
avatar
Richard
Guest

Var finns denna öde kundparkering? Är det gratis under en timme? När jag zoomar in ser det ut som om det kostar 30kr per timme.

Christian Gillinger
Guest

Det kostar 30 kr per timme om man inte handlar. Handlar man för över 100 kronor och får biljetten scannad i kassan så står man gratis i en timme. Allt över det kostar 30 spänn per timme.

Det är alltså ett nybyggt garage i Hammarby Sjöstad.

Erik Johansson
Guest

Samma sak gäller i Liljeholmen, om man handlar matvaror iaf, vet inte hur det är med kläder osv.

Erik Johansson
Guest

En vän gjorde gjorde en performance där han parkerade och betalade för ett piano med hjul på en parkeringsplats, det var tydligen ok enligt stadensföreskrifter. Problemet är väl att man inte kan låsa fast lådcykeln i parkeringsplatsen, men det är ju lockande med tanke på all gratis parkering man kan få.

Robert Andersson
Guest

Vet inte ens om avgiften hade behövs, felparkeringsavgifter och kontrollavgifter vid olovlig parkering kan endast ges till ägare/förare av registrerade motorfordon.

Visserligen så kan felparkerade fordon flyttas, men vanligen så ska det gå tre dygn. Men det är ju klart, cykeln är lätt att tillgripa för den som vill använda p-rutan.

Christian Gillinger
Guest

Det enda jag verkligen saknar är något att låsa fast cykeln i.

sven
Guest

Vad är det för fel på pelarna? -verkar finnas en del enligt bilden.

Christian Gillinger
Guest

Kräver jättekedja känner jag.

wpDiscuz