Tackpåsen 27 maj 2015

| 9 kommentarer

Sol, total vårkänsla och nysopade vägar. Det var fullt i cykelbanor och cykelfält på min färdväg imorse – härligt! Dessutom utdelning av vårens ”Tack för att du cyklar”-påse.

På Götgatan stod Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren och Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och delade ut påsar.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén delar ut påsar.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén delar ut påsar.

Och här är vad som fanns i påsen: Hopvikbar vattenflaska, ringklocka, Cykelfrämjandets tidning Cykling, information om loppet Sthlm Bike, cykelkarta, information om pågående projekt för säkrare cykling och en uppmaning att felanmäla.

tack_cykel_pase

Bra info att spara! Felanmäl alla felaktigheter.

Bra info att spara! Felanmäl alla felaktigheter.

Mängden cyklister gjorde att tackpåsarna försvann oerhört fort. Hann du få någon idag?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

9 Comments on "Tackpåsen 27 maj 2015"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Philip 'Yuna' Wester
Guest
Member

Richard: Det är dock inte samma vattenflaska iår som förra gången det delades ut vattenflaska. Den här omgångens vattenflaska har klarade färger. speciellt på loggan och texten så att det är lättare att urskilja från bakgrunden, mindre logga, endast tryck på ena sidan och lite mindre men tvåfärgad krok (silver + samma färg som flaskan).

katafonteolog
Guest
Member

Ganska bra grejer, men hur många vill egentligen cykla omkring med ”Stockholms stad” stämplat på en fast del av cykeln (ringklockan)?

Emil Vikström
Guest
Member

Man får väl välja om man vill ha gratis eller reklamfritt. I och för sig är det inte gratis ändå eftersom det är skattepengar som betalar…

Det är ytterst få som tvekar ens en sekund att sätta på en asful reklampåste för att skydda sadeln mot regn. Det har till och med gått så långt att det är accepterat att företag sätter dit sina sadelskydd på andras parkerade cyklar. Då tycker jag att ringklockan är mindre inkräktande.

katafonteolog
Guest
Member

Jo, men sadelskydd tar man av, ringklockan är mer permanent och jag är inte säker på om jag vill ha det målat på min cykel.

Men visst, det är en skitsak och det är ju valfritt. Och jag gillar ändå att stan går ut och uppmuntrar mer plingande på vilsna fotgängare.

E
Guest
Member

Trycket på ringklockan sitter ovanpå lacken och går bort med ex. aceton och lite skrubbande (grovt papper och/eller disksvamp). Provade nyss.

Billiga (och gratis) sadelskydden finner jag värdelösa då de är långt ifrån vattentätta.

Ms_Xx
Guest
Member

Haha, och JUST idag åkte jag buss. Har dock precis köpt nya, fina japanska ringklockor, så jag klarar mig utan. Men ringklocka var en bra grej, den behöver man ju som cyklist i Stockholm! Lite extra mycket…

Richard
Guest
Member

Jag var trött i morse och tog sovmorgon trots att jag visste att tackpåsen skulle delas ut.

Jag har fortfarande kvar denna vattenflaska som har delats ut tidigare och jag har en riktig snurr-ringklocka från 80-talet.

Förslag till höstens tackpåse: reflexpinnar som sätts på ekrarna. Budskap: våga fortsätt cykla när det är mörkt men öka din synlighet. Broschyr: genomgång av olika cykellampor.

Förslag till tackpåse nästa vår: en ask med russin och torkad frukt och en liten förpackning med juice. Budskap: cyklisternas bränsle är 100% nerbrytbart. Broschyr: tips på hur man gör egen cykelsnacks.

Philip 'Yuna' Wester
Guest
Member

Det är dock inte samma vattenflaska iår som förra gången det delades ut vattenflaska. Den här omgångens vattenflaska har klarade färger. speciellt på loggan och texten så att det är lättare att urskilja från bakgrunden, mindre logga, endast tryck på ena sidan och lite mindre men tvåfärgad krok (silver + samma färg som flaskan).