Varning för osynlig ramp i cykelfältet på Skeppsbron

| 8 kommentarer

Jag höll på att gå över styret på vägen hem idag. Jag kom i en liten klunga, med några cyklister framför mig och några som körde om. Plötsligt slog det till i framhjulet – det visade sig vara en ramp upp på trottoarkanten. I svart asfalt och med målade övergångslinjer missade jag den helt.

2015-03-02 15.05.36

Jag tänker lite på Nollvisionen igen.

Nollvision Zero Vision

Så, ta det försiktigt på Skeppsbron.

Och när jag ändå sitter och skriver: Passagen Götgatan-Hornsgatan öppnades för cyklister i slutet på förra veckan:

Men i morse bröt alla cyklister ändå mot lagen. Skylten de använt betyder nämligen “Fordonstrafik förbjuden”. Och cykeln är ju som precis alla vet ett fordon.

11043383_880434215341074_8434619398984401716_o

 

Men det är inga problem för cyklisterna – de är vana vid att anpassa sig och cykla kreativt. Och ny skylt förhoppningsvis på gång.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Varning för osynlig ramp i cykelfältet på Skeppsbron"

Notify of
avatar
Richard
Guest

Tar det aldrig slut med dessa felbeslut? Vems ansvar är detta? Jag vill se huvud rulla! Jag vill se en presskonferens där den ansvarige gråtande gör avbön! Nej, jag är inte ironisk! Jag har fått nog!

Micke
Guest

Pendla på MTB med dämpgaffel istället – den sväljer en och annan trottoarkant, rullatorer och annat som kan råka komma i vägen 😉 Den gaffeln har räddat mig en gång när jag i dålig sikt missbedömde var en refug började, skaplig AHA-upplevelse…

Anders Andersson
Guest

Tänk på blodtrycket… Det är några tusen entreprenörer som måste läras upp innan det blir bra, det tar sin tid. Varje gång de kickar en så kommer det en ny cykel-outbildad och tar hans plats. Dessutom tillkommer ofta språksvårigheter nuförtiden. Gå ut o ta en öl istället!

F.ö. är det fixat nu – Tack Cyklistbloggen!

trackback

[…] Rampen blev en snackis igår och i morse var P4 Stockholm ute och kollade också. […]

Dmitri Fedortchenko
Guest

Jag har klagomålat rampen för några dagar sedan, men tror knappast att något händer annat än att sergeant dyker upp och cykelfältet smallnas av med 30-40%

Linda Kummel
Guest

Tyvärr också stort nog för bilar att passera. Hade en dam i vit golf bakom mig och som uppenbarligen missade både skylt och cykelbanemarkeringar. Eller struntade i dem.

Gustav Svärd
Guest

Ibland finns det intressanta idéer från Ryssland:

Johan
Guest

Det var en briljant video. Nog borde det gå att göra något liknande i Stockholm.

Fast det är klart, cyklister får då räkna med att få en sticker om de kör på trottoaren. Men det tror jag vi kan leva med.

wpDiscuz