Gävle plockar bort felaktiga skyltar

Minns ni att vi skrev om den här rackaren?
Gävleskylten
Inte? Då är det bara att hoppa hit: Cyklister har inte alltid väjningsplikt. När ni läst klart, läs vidare:
Skyltarna satt alltså uppe i Gävle och är felaktiga och direkt farliga för cyklister som till exempel passerar cirkulationsplatser. Sedan reglerna för cykelöverfarter ändrades i september förra året har de om möjligt blivit ännu mer felaktiga. Nu har vår man i Gävle, Tony Nordin, hört av sig till kommunen och fått svaret (något kortat):

Hej!
Vi kommer att ta bort skyltarna.
Anledningen till att de kom upp var att det inträffade många olyckor mellan cykel och bil. Vi sår en ökning i samband med att väjningsplikten mot fotgängare på övergångsställen infördes. För att göra cyklisterna uppmärksamma på att väjningsplikten inte gällde mot cyklister sattes skyltarna upp.

Så, fixat, bra Tony och Gävle!