Du damen, det där med hyfs

| 5 kommentarer

Vi är väl inte överdrivet imponerande om stadens arbete med Lilla Västerbron, något vi skrivit om här: Fler konstigheter på splitternya cykelbanor, Stockholm gör “allt” för att göra Lilla Västerbron farbar och Nu ordnas Lilla Västerbron, men räcker det?. Därmed är vi mycket tacksamma för de som jobbar med att försöka reparera felet.

Foto: Johanna Karlgren

Foto: Johanna Karlgren

Vi har, delvis genom er läsare som passerar Lilla Västerbron, en dialog med de som jobbar på plats med att försöka rädda situationen. Dessa hjältar som kryper på knä för att försöka få bort de tusentals ståltrådarna som förstör däcken. Då blir åtminstone jag uppriktigt förbannad när jag läser det här i en kommentar från en av de som sliter på plats:

Cykla försiktigt i sommar, sänk farten på cyklarna och respektera oss på arbetsplatsen när ni ser att det är personal som arbetar där. Bussar och bilar saktar ner, det kom en dam där igår cyklandes och skrek “Ur vägen, vad håller ni på med”

Jo, det de håller på med, kära dam, är att reparera stadens misstag och förbättra miljön för oss som cyklar. Var så förbannat vänlig och sakta ned där de jobbar.

För det gör vi andra, eller hur?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

5 Comments on "Du damen, det där med hyfs"

Notify of
avatar
eldrift
Guest

Skulle man inte kunna köra över med ångvält och knäcka alla och sedan bara sopa upp? Hade väl gått på några minuter eller skulle det inte fungera?

Claes Engström
Guest

Svårt att hitta en ångvält i dessa dagar med en dieseldriven vält kan man nog uppbringa. Med det skulle inte göra någon som helt skillnad. då fiberarmeringen bara böjer sig.

felix reychman
Guest

I takt med att kvinnor under 1900-talet lyckats tillskansa sig allt fler av de rättigheter som tidigare bara har varit för män, har vi också sett baksidan av det, i det att även kvinnor börjat bete sig illa. Även kvinnor kan vara dåliga chefer, och till och med köpa prostituerade i lämpliga länder i Afrika och Västindien.

Nu tycks vi se samma sak med trafikmaktordningen. I takt med att även cykelbanor lagas, och det finns fler cyklister som börjar få en större del av kakan, ser vi också fler cyklister (om än inte en större andel) som beter sig lika illa som sina bilburna likar.

Även cyklister kan vara otäcka trafikanter.

Men kanske är det ett tecken på att även cyklister ÄR trafikanter, när de börjar utgöra ett hot för gatuarbetarna?

Richard
Guest

Vad är det du försöker säga? Att när alla uppför sig som idioter är fullständig jämställdhet uppnådd?

Ditt resonemang påminner om ett annat plumpt skämt: sedan kvinnor fick rösträtt har vi haft två världskrig.

felix reychman
Guest

Nej. Inte alls.
Det jag försöker säga är att först när en svagare grupp får mer utrymme kan man se att alla grupper innehåller puckon. I en allt för kuvad och marginaliserad grupp syns inte heller gruppens rötägg.

wpDiscuz