Jag tänker på den som ”Måndag morgon”.

| 8 kommentarer

Vissa mornar är livet såhär.

Carmita Karlavägen

Karlavägen i Stockholm. Foto: Carmita Kicki Lundin/Facebook

(sedan är det såklart ofta så här också):

Nilspenton pendling

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Jag tänker på den som ”Måndag morgon”."

avatar
  Subscribe  
Notify of
knight22
Member
Member

Den fråga som uppstår i detta sammanhang är hur långt skyldigheten att cykla på cykelbanan sträcker sig. Det skulle ju inte förvåna om polisen dök upp och bötfällde någon som fortsatte cykla rakt fram.

Simon
Guest
Member

Tycker det är mer regel än undantag att cykelbanor, eller i alla fall övergångar mellan cykelfält till cykelbana, används till snöförvaring. En behändig liten ramp det där, när man vill ploga.
Just den korsning man ser på bild är för övrigt otroligt dumt designad. Varför ha ett cykelfält som går upp på den smala trottoaren (trottoaren är så smal att folk breder ut sig på cykelbanan om de inte går i led) för att sedan gå ner igen 30 meter senare? Låt bara cykelfältet fortsätta rakt fram som gemensamt högersväng- och cykel-fält med väjningsplikt för bilisterna som kommer från mittenfältet? Kanske inte optimalt, men det var något jag såg på flera ställen i Köpenhamn och det skulle vara hundrafalt bättre än hur det ser ut idag.

Simon
Guest
Member

Kan tilläggas att högersväng-fältet bara är för bussar, så det är inte tungt trafikerat direkt, även om någon bil då och då väljer att svänga in där ändå.

Simon
Guest
Member

Såg att filen går framåt också. My bad.

Richard
Guest
Member

Även om snöhögen inte hade funnits där skulle jag fortsätta att cykla rakt fram på den fina asfalten. På vintern får bilisterna räkna med att vi cyklister cyklar mer på plogad eller våt asfalt.

Provade att löpa med Icbug som har dynamiska dubbar häromdagen. vilken skillnad! Nu bara måste jag köpa dubbdäck.

Anders Andersson
Guest
Member

Är det inte precis vad snöhögen säger? Nu är det vinter och nu gäller blandtrafik.
Återstår bara att meddela bilisterna, som inte fattar så fina vinkar.

Richard
Guest
Member

Istället för en flagga som man vinklar ut från pakethållaren för att markera minsta avstånd för bilar skulle man kunna sätta dit en Freddy Kreugerhand. Kör bilisterna för nära får bilarna klösmärken 🙂

Det enda tråkiga med blandtrafik vissa dagar är risken att bli nerstänkt med slask. Dock inte på denna bild.

John
Guest
Member

Underbar och mycket talande bild!! 🙂 Upplyftande på något vis i all sin bedrövelse. Den sen säger en del om tingens tillstånd.

/ John