Uppdaterat: I morgon slipper du Slussen-rundan

| 3 kommentarer

Avspärrning Götgatan

Tack och nej. Från och med tisdag den 24 slipper du köra runt kvarteret.

Slussenbygget ångar på och i morgon tisdag 24 februari kan du cykla rakt ned för Götgatsbacken till Hornsgatan igen, utan att göra extrasvängen runt kvarteret. Vi hoppas på en bredare lösning än tidigare, men i morgon så vet vi hur det blir.

Läs mer på Bygg Stockholm: Fritt fram för cyklister igen

skyfall slussen

Nu öppnas det upp igen. Hur trångt blir det, undrar vi?

Tipstack till Emil Holt.

UPPDATERAT:
Vid 12.30 på tisdagen var det svängen runt kvarteret som gällde. Men det ser ut att kunna komma en snar ändring, kanske redan under dagen? Knäpp gärna en bild och lägg upp i kommentarerna!

Inte riktigt full tillgång, men det finns potential.

Inte riktigt full tillgång, men det finns potential. Klicka för större.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

3 Comments on "Uppdaterat: I morgon slipper du Slussen-rundan"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Franz
Guest
Member

Meh! Nån som vet när de ska öppna för norrgående? Eller har de bara glömt att byta skylt?

Lillemor
Guest
Member

Idag den 24/1 var det en väldigt trång passage fram där det tidigare var avstängt och man fick ta extrarundan runt kvarteret. Passagen leddes dessutom upp på trottoaren som man fick man man dela med fotgängare, nån som gissar på att fotgängare och cyklister kommer att komma på kollisionskurs med varandra ur fler aspekter än en rent fysisk? Nå, bara att hoppas att det snart kommer att öppnas upp mer för om några veckor till när fler dammat av hojen för säsongen, så kommer vi att ha cykelkö ända upp på Götgatspuckeln 😉

Richard
Guest
Member

Framför allt önskar jag mig rödmålat cykelfält så gångtrafikanter vet var de INTE ska gå samt att man sätter upp trafikstolpen igen för bilar som kommer från Slussen och ska in på Hornsgatan.

I princip varje gång jag väntar på grönt är det en osäker bilist som har grönt men som inte vågar köra över övergångsstället då den gröna trafikstolpen är 20 meter bakom bilen vid hotellet. När jag får grönt gasar bilen. Detta elände har pågått hela hösten.

Stockholm stad! Vakna!