Plograpport onsdag 21 januari 2015

| 4 kommentarer

Well, jag är inte helt övertygad än, men ta i trä – det såg OK ut på min färdväg. Hur såg det ut på din?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

4 Comments on "Plograpport onsdag 21 januari 2015"

avatar
  Subscribe  
Notify of
E
Guest
Member

Kl 13. Södermalm>City. Inget plogat. I början på götgatsbacken neråt halkar jag dessutom omkul i det decimeterdjupa slasket. Mina Marathon Winter 50×559 200 dubb är helt igentäppta med slask. Där om nånstans borde vara superprio med tanke på genomströmningen och lutningen. Skeppsbron norrgående är cykelbanan inte plogad. Jag vill inte slå mig igen så jag tar vägbanan. Där är allt slask sönderpressad smält och ansamlad i pölar, men jag är redan blöt.
Kl 15 City>Kungsholmen>City. Rullar i körbanan och cykelfälten lite halvt om halvt. Funkar fint. Högt trafikerade vägar. Den mesta slask är riktigt blöt och pressas undan lätt även av något så lätt som en cyklist.
Kl 1730 City>Solna. Cykelfälten/banorna längs Torsgatan liksom Solnavägen är plogade, men inte alls just vid cykelparkeringarna utanför Torsplan!
Kl 19 Solna>Södermalm. Plogat/bra underlag fram till Vasabron som bara fått ett svep med plogen. Mestadels på trottoaren, bara cirka en trededel av cykelbanan är användbar. Hela munkbroleden, upp till slussen och början på hornsgatan är välplogad/sopad. Rosenlundsparken är bara plogad längs en sträcka. Resten är vit packad snö – vilket ändå är bättre än slask.

Clara
Guest
Member

För en gångs skull hade Solna plogat (oprioriterade stråk) och sopsaltat (prioriterat stråk) när jag cyklade hem vid 17.30. All cred till dem. Cykelbanor i innerstaden var däremot inte påbörjade, jag valde med omsorg så att jag kunde köra bilväg genom stan (Linnégatan + Kungsgatan istället för Strandvägen + Kungsholms strand t ex).

Fredrik Jönsson
Guest
Member

Inget vidare, men innerstaden har aldrig varit bra snöröjd för cyklister eller fotgängare.

Helena Sahlén Folke
Guest
Member

Jag körde hem vid 15-tiden, och då var det INTE bra. Det var inte plogat någonstans, utom mellan Rosenbad och macken på Norr Mälarstrand (där jag körde om sopsaltaren). Önskar den där sopsaltaren hade GPS så man visste var den hade varit och var den var ”just nu”. Då hade jag kunnat lämna jobbet en kvart senare men förmodligen kommit hem vid samma tid.

Blev även rätt förbannad vid Alvik, där en plogbil (liten av gångvägsstorlek) kom körande på en oplogad cykelbana UTAN ATT PLOGA. Han satte ned plogen först senare. Kan hen inte ploga när hen ändå kör där, liksom, istället för att använda cykelbanan som bara transportväg? Det var ingen lång bit, så det handlar om förlorade sekunder…