Plogningen – ordningen återställd?

| 9 kommentarer

Hoppsan, kom det snö? Sade staden som var på väg mot att bli en cykelstad i världsklass.
Förra veckan var ett riktigt bottennapp ur plogningssynpunkt och jag hade inga förhoppningar när jag såg att det började snöa igår kväll igen.

Så här såg det ut sex dagar efter förra snöfallet:

2015-01-15 08.43.32

2015-01-15 08.33.14

2015-01-15 08.30.31

I morse, lo and behold, var det dock sopsaltat på vägarna längs väg 73 norrgående, och jag tror tusan att jag såg en skymt av sopsaltaren på väg söderut också.

skogskyrkog_20jan_15

nynasv_20-jan_15

Det ger ju något slags hopp om att förra veckan var ett undantag. Jag håller tummarna så det vitnar för att det var så.

Hur såg det ut på din väg idag?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

9 Comments on "Plogningen – ordningen återställd?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Ola Sundell
Guest
Member

Idag var både Strandvägen, Skeppsbron och Ringvägen katastrofalt dåliga. Det var givetvis plogat i bilfälten. Hornsgatan var däremot bättre.

Richard
Guest
Member

Jag cyklar utan att skämmas på vissa sträckor på gatan när underhåll lyser med sin frånvaro som t.ex. den korta cykelbanan söderut vid Götgatan längs med Medborgarplatsen. Hittills har inga bilar tutat bakom ryggen.

Torbjörn Albért
Guest
Member

Nej, detta vara bara ett återfall till rutinbristerna från den fruktansvärda vintern för två år sedan. Det är inte bara x cm som avgör när man ska gå ut och ploga. Snöns konsistens och efterkommande väder är också kritiska styrpunkter. Och inte heller vänta till måndag morgon för då är snön packad.

Thomas
Guest
Member
Priostråk längs norra sidan av E4/E20 var faktiskt någorlunda skött förra veckan även om de kom ut för sent och hade svårt att få bort all is. Jag led inte alls lika mycket som många andra i andra delar av staden, även om det var klart sämre än vanligt. Däremot är en del av det prioriterade stråket längs Kontrollvägen på södra sidan av E4 fortfarande bortglömt. Sopsaltas en bit, men sedan sandas den bara. Förstår inte hur det kan bli så. Felanmält flera gånger och även haft kontakt med Pye på TK via ett klagomålsärende, hon hade byggmöte med entreprenörer förra onsdagen. Idag var det lika illa igen, sopsaltat och fint en bit, men resten snöigt och sandat med risk för återfrusen spårig modd senare ikväll om det inte smälter bort helt. Här känns det mer som det handlar om bristande instruktioner eller kravställan mot entreprenör, så denne helt enkelt tror de gör rätt, men blir så fel. Å andra sidan kan man ju fundera på varför föraren inte klurar på varför han eller hon inte ska fortsätta sopsalta hela sträckan utan bara en del av den, och ställer frågan till sin arbetsledare. Det skulle jag ha gjort. Men en… Read more »
Ms_Xx
Guest
Member

Inne i stan var det snöcykling som gällde idag, med ett tunt men konsekvent lager packad snö på cykelbanorna. Inte plogat/sopat. Hoppas att det hinner smälta bort innan det fryser på igen i kväll…

felix reychman
Guest
Member

När jag gick till tuben vid 7-tiden var Farsta sopsaltat och jag hade nästan kunnat äta min frukost direkt från trottoaren/cykelbanan!

Jocke von Scheele
Guest
Member

Från Vasastan till Sundbyberg var det rensopat på samtliga cykelbanor. De enda negativa detaljerna var att gångbanan intill cykelbanan, mellan Haga och KS, var helt osopad och full med slaskgegga, vilket fick alla fotgängare att välja cykelbanan istället. Och längs Solnavägens norra del var halva cykelbanan full med uppfläkt slask från plogningen av bilarnas körbana (händer alltid där). Nu när man fått till röjningen av själva cykelbanan kanske det finns ett behov av att synka med snöröjningen av andra ytor?

Torbjörn Albért
Guest
Member

Anmäl alltid sådant. Gaturöjaren bör få betala uppröjningen efter sig.

Juno60
Guest
Member

Underbart – en major uppryckning har helt klart skett. Det var precis lika fint längs hela Bergslags-/Drottningholmsvägen från Åkeshov till Stadshuset.

Stadshuset – Slussen – Stadsgårdskajen var det fortfarande en del is och snö kvar i morse dock.