Uppdaterad: Skanstullsbron dubbelriktad

| 5 kommentarer

Ni som cyklar söderut över Skanstullsbron i mörket – håll koll framåt då bron blivit dubbelriktad. Ni kan alltså få möte på Skanstullsbron!

dubbelriktat

Skanstullsbron blev just dubbelriktad.

Vi har sökt ansvariga parter för besked om hur länge bron kommer att vara dubbelriktad. Särskilt de första 100 metrarna mellan Skanstull och brons början är oerhört smal, så här gäller det att se upp!

UPPDATERAT:
Staden bygger nya räcken och stänger av cykelbanorna mellan 13 och 21 på dagarna. (Tack ni som kommenterat!). Detta kommer att hålla på tills den 23 december.

Så här säger Trafiken.nu:
trafiken_nu_skanstullsbron

Norrgående finns numera även en skylt.
omledning_skanstull

Så fram till jul får vi samsas. Håll bara lite koll, le och vinka så ska det gå galant.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

5 Comments on "Uppdaterad: Skanstullsbron dubbelriktad"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Thomas Egrelius
Guest
Member

Enligt trafiken.nu ska arbetet på bron pågå till 23/12.

Tomas
Guest
Member

Mellan 13.00 och 21.00 är norrgående sida avstängd på grund av att man säter upp självmordsräcken likt dem som sitter på västerbron. Omtänksamt att det är fri lejd i rusningstrafik in mot stan, men vägen hem är ju allt annat än tillfredställande.

Anders M
Guest
Member

Den norrgående trottoaren och cykelbanan är för närvarande avstängda dagtid pga något arbete. På den sidan (men inte innan!) hänvisas man till att använda den andra sidan. Förhoppningsvis är det hela en tillfällig historia, det måste ju bli hur trångt som helst att lösa upp trafiken nere vid Ringvägen nu…

Jag upptäckte avstängningen igår och valde gamla Skanstullsbron istället. Inte helt smidigt eftersom cykelbanan parallellt med rondellen på södersidan är avstängd på grund av något annat arbete.

E
Guest
Member

Ja (gamla/nedre skanstullsbron). Och man måste använda stora men tunna galler som inte syns i mörkret (98% av arean ser man ju rakt igenom). Så man vet inte säkert att det är avspärrat förrän man är precis inpå. Samtliga dessa galler borde kompletteras med orangt reflekterande nät el dylikt som fästes på gallret och aldrig plockas bort.