Nu ser vi framåt. Och bakåt – efter en succésommar

| 17 kommentarer

Efter några veckor av djupdykning i polischefers inställning till cyklister, upptäckt av bilförare som kör där man inte får (som visade sig vara fler än vi trodde), så har det blivit dags att blicka både framåt och bakåt.

Framåtblickande har vi på verandagolvet just nu:

Aftershokz Bluez2 och Spurcycle

Till höger är det Aftershokz Bluez2, hörlurar som är byggda så att man har öronen fria. Vi testade ju föregångaren, Sportz M2, där vi kritiserade att det var så mycket sladdar och ingen bluetoothanslutning (läs recension här). Som ni ser på kartongen så har Bluez2 inga sladdar och just Bluetooth. Vi börjar testa den i trafik nu och återkommer med en recension.

Till vänster är det en Spurcycle ringklocka. Spurcycle är ett Kickstarterprojekt från förra året där de försökte skapa den optimala ringklockan. Inte för stor, inte för liten utan:

We pursued the best form by way of the cleanest execution, encompassing both modern and classic aesthetics. It’s a bell that’s just the right size, tidy not tiny. Streamlined and effective.

Vi blickar också tillbaka på året, nu har mer än hälften gått, och konstaterar att det varit det bästa halvåret hittills för Cyklistbloggen. Vi minns när vi för första gången hade fler än femhundra unika läsare en vecka, hur glada vi var att någon brydde sig om det vi petade ihop på kvällar och helger. Som fritidsbloggare är det ju inte lön som motiverar, utan att folk läser, gillar, kommenterar, (flattrar!).

Sommaren 2014 slog vi rekord och vi har nu inte sällan uppåt nästan tolvtusen unika läsare i veckan. Det känns helt otroligt för något man pysslar med utanför vanligt jobb och vi är djupt tacksamma för alla er som bidrar.

Screen Shot 10-01-14 at 11.29 AM

Förra veckan, en bra vecka.

Det är inte bara på bloggen vi slår rekord – på Facebook passerade vi tusen gillare, inte sällan når våra poster tack vare er som delar, kommenterar och gillar där tusentals fler. Vårt mest lästa inlägg nådde över 14,000 Facebookare. Och Twitterkontot närmar sig passerade precis tvåtusen följare.

Det låter som en klyscha, men för oss betyder det världen när ni deltar och bidrar till den cykeldiskussion vi tyckte saknades när vi började skriva för tre år sedan.

Nu sitter vi inte på några rikedomar, men som ett tack tänkte vi tävla ut ringklockan ovan när recensionen är klar.

Nu blickar vi slutligen framåt mot en strålande höst med sprakande färger och som man sa vid förr-förra sekelskiftet, ”hög luft”.

Cykla på.

Propagandahöst

Snart sprakar det igen!

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

17 Comments on "Nu ser vi framåt. Och bakåt – efter en succésommar"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Jorn
Guest
Member

Blev det någon recension av Aftershokz Bluez2? Försökte leta på bloggen men hittar bara recensionen av den gamla modellen.

Christian
Admin
Member

Den kommer! Lägenhetsaffärer och sjuka barn har kommit emellan. Men nu är lurarna hos Jeroen för fotografering och därefter kör vi ut recensionen!

Krister
Guest
Member

Den där ringklockan verkar trevlig, men 575kr inklusive frakt och moms för den svarta är lite i häftigaste laget för att det ska vara värt pengen.

Christian
Admin
Member

Ska testa den någon månad sen tävlas den ut. Så chansen finns att få den gratis!

Erik B
Guest
Member

Det blir kul att se vad ni tycker om den ringklockan – den ser ut att ha en kvalitetskänsla som man vanligen inte ser hos ringklockor!

Parkley
Guest
Member

Tack för ert engagemang och bra inlägg.

simon
Guest
Member

Fin avslutning på inlägget. Jag älskar höst, och detta blir min första som cykelpendlare.
Jag är också i behov av en ringklocka (är vi inte alla?). Vill inte ha en för klassisk då min cykel inte ser så klassisk ut och alla jag provat har varit riktigt dåliga på ett eller annat vis. Den som kom med cykeln hade en plastplinga som satt på en fjäder som böjdes efter en tids daglig användning och till slut slog i en annan riktning än mot klockan. Den jag har nu är allmänt klonkig och svag i ljudet. Framförallt när den är blöt. Då låter den i peincip inte alls. Som att slå ihop två mynt.

Jocke von Scheele
Guest
Member

Tack själva för en intressant och rolig blogg! Som både tar upp sånt man redan stört sig på till förbannelse, så man kan få lite själslig styrka av att känna att det finns fler som bryr sig och reagerar, och sådant man inte tänkt på och som kan vara bra att veta (som var man hittar bra ringklockor).
Keep it up, ni behövs! 🙂

felix reychman
Guest
Member

Jag skulle vilja ha en klocka som låter som en klassisk ringklocka, men så högt att de som behöver höra den faktiskt gör det. Alternativt en tuta som matchar de andra tutorna i trafiken, som sitter i bilar och lastbilar, fast som är liten nog att ha på cykeln. Finns det?

Den jag har låter visserligen som ett billarm, och det är rejält högt, men det folk tittar efter är biltjuvar (eller folk som klantat sig med bilnyckeln), och inte en cyklist, så det hjälper föga. Och det känns inte särskilt sympatiskt heller.

Hur sitter de där lurarna i kombination med en hjälm?

Stort tack för ert fantastiska engagemang.

anyg
Guest
Member
Richard
Guest
Member

Den har jag varit med och finansierat! Den har dock dragit ut rejält med tiden men nån gång kommer den 🙂

Christian
Admin
Member

Har faktiskt inte hunnit testa än – börjar i morgon. Ska bli spännande.

knight22
Member
Member

Jag skulle vilja ha en ringklocka där man kan ställa in volymen, så att man kan plinga normalt när det behövs men vrida upp den på 140 decibel när man hamnar bakom en joggare med hörlurar i öronen.

anyg
Guest
Member
felix reychman
Guest
Member

Det är en Hornit jag har, och den har, som sagt, nackdelen att den inte låter som en ringklocka, och att folk inte reagerar över ljudet, trots att det låter enormt.

Det är dessutom inte så att den har två olika knappar att ”Plinga” med, utan man får fippla med själva ljudburken för att ändra ljud, så det är något man väljer innan man startar, och sedan inte ändrar under färd.

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Nu ser vi framåt. Och bakåt – efter en succésommar http://t.co/AeCxRitsri @Cyklistbloggen

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Nu ser vi framåt. Och bakåt – efter en succésommar: http://t.co/DQp5sSdiNl #cykla