Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay!

| 33 kommentarer

En TT-text som vad det verkar är tagen rätt ur en pressrelase från Folksam sprids just nu i gammelmedia. Den utgår, tror jag,  från den forskning som framförallt VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut  och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram och som vi skrivit om flera gånger. Statistiken visar att cyklister skadar sig betydligt mer än vad man tidigare trott, och att orsaken i huvudsak hittas i dåligt utformad och underhållen cykelinfrastruktur.

Plats för klassisk bild på cykelinfrastruktur:

Farsta fail. Foto: Krister Isaksson

Farsta fail. Foto: Krister Isaksson

Anyhoo, det Folksam gjort är att ha fortsatt sitt korståg för att förse cyklister med mer utrustning. De har därför tagit fram reflexvästar med inbyggda axelskydd som man ska ha på sig när man cyklar.

Att Folksam gör det här är inget konstigt. De försäkrar cyklister och när cyklister skadar sig kostar det pengar:

– Att fler cyklar är positivt av många skäl, men vi behöver lägga ett större engagemang på att förhindra de svåra skador som våra kunder och andra cyklister får (…)

som de säger när de presenterar skydden.

Så, i ena handen två fristående myndigheters forskning som faktiskt visar på varför cyklister skadar sig, i ena handen ett vinstdrivande försäkringsbolags försök att spara lite pengar.

Vad får då TT ihop när de ska koka ner det här till en text?

Ungefär samma sak som de alltid får. En kort rad om att cykling är en trend och att många skadar sig. Ytterligare en kort rad om vad det beror på, dåligt utformad och underhållen infrastruktur, och sedan “men”:et. “Men”:et syftar till att slippa skriva mer om tråkiga saker som “infrastruktur” och “underhåll” och “trafikplanering” och skriva om mer konkreta saker som är lätta att begripa. Som att det är cyklisternas eget fel och att det nu finns en cool väst man kan ha på sig.

Plats för obligatoriskt foto på underhållen cykelbana:

Foto: Anna Mogren Östlund

Foto: Anna Mogren Östlund

In alltså med svepande uttalande från random enskild polisman som utifrån eget huvud vet att berätta att “cyklister”, allihop, är trafikmarodörer:

– Folk cyklar för fort och struntar i trafikreglerna när de sätter sig på cykeln, säger Thomas Åsenlöf, som är cykelpolis i Göteborg och har bötfällt många cyklister som kör mot rött.

Han har, kors i taket, bötfällt många cyklister som kör mot rött. Jag kan tänka mig att han är ensam om det på stationen, eftersom de andra poliserna inte är cykelpoliser utan ägnar sig åt riktig trafik. Där kör ingen mot rött och alla håller hastighetsbegränsningarna.

Till Sveriges Radio väljer han att att vara ännu tydligare:

 “– Det är lite laglöst land och så känner folk som cyklar frihet, men tyvärr visar sig den friheten i olycksstatistiken, säger Thomas Åsenlöf som är cykelpolis.”

Det här alltså “friheten” som orsakar skador, inte usel infrastruktur.

Presto: Cyklister är tokar. Det är därför de skadar sig. Problem solved.

Vi säger inte att alla cyklister kör som änglar, eller att det inte är viktigt att anpassa sin cykling till underlag och förhållanden i trafiken. Men vi menar att cyklisters vägar är så oerhört eftersatta att det kommer ta år innan vi är ens i närheten av den välplanering som råder för biltrafiken. Och det visar sig i olyckstatistiken.

Jag minns vad VTI forskaren Anna Niska svarade när jag frågade henne om det här för något år sedan:

Jag tycker att det är olyckligt om man har ett för stort fokus på cykling som ett trafiksäkerhetsproblem. Visst sker många olyckor och vi måste göra allt för att förhindra dem, men det finns forskningsstudier som visar att hälsonyttan med cykling vida överstiger ”kostnaden” i cykelolyckorna. Dessutom finns så många andra fördelar med ett ökat cyklande att det är olyckligt om en fokusering på cyklisters säkerhet motverkar främjandet av en ökad cykling.

Men det är svårt att få fram i en medialogik som hellre gör en snabb telefonare med en polis och sedan skriver om coola västar och dumma cyklister, än om tråkig forskning som tar tid att läsa och är jobbig att formulera om journalistiskt.

EDIT: På onsdagskvällen hoppade biltidningen Teknikens Värld på tåget med den här helt oladdade och öppna frågeställningen:

 

Läs också redaktionellt utvalt på samma tema:

Föremål på cykelbanan vanlig orsak till skador

När ledarskribenter upptäcker cykling

Motormännen: Utbilda bort rödljuskörarna

Cyklister är trafikens lagbrytare

Hur prioriterar man för att göra det säkert för cyklister?

Tipstack till Richard Högström.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

33 Comments on "Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay!"

Notify of
avatar
trackback

[…] alltså undersökningar och någon form av fakta bakom vad som orsakar cyklistolyckor, förutom att det mest är cyklisternas eget fel alltså, så kommer det ännu en […]

trackback

[…] har vid flera tillfällen skrivit om Göteborgspolisen Thomas Åsenlöf som […]

bolstad
Guest

Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/gaBUNMXSNt

Kolle
Guest

Som vanligt har media missat att skilja på förebyggande åtgärder och skademinskande åtgärder. Det bästa är åtgärder som ser till att olyckan aldrig händer (bra infra), det näst bästa är åtgärder som ser till att minska skadeverkningarna av de olyckor som trots allt inträffar (trafikbarriärer, hjälm). De hänger samman, men det ena utesluter inte det andra.

eriksandblom
Guest

I SVT påstår Folksam att cyklar är instabila, men det stämmer inte riktigt. Framhjulet är monterat i en vinkel som gör att cykeln hela tiden rättar upp sig, se film. På min blogg har jag samlat några länkar på det, samt statistik som visar att cykling inte är farligare än att gå: http://eriksandblom.blogspot.se/2014/09/folksam-ger-trygghetsnarkomanin-ett.html

Olof E
Guest

Jag tycker inte att det är så konstigt att Folksam är med, de är en samarbetspartner i strategin för säkrare cykling tillsammans med bla VTI och Trafikverket. I strategin ingår bland annat att ta fram nya skydd som skulle kunna minska antalet skadade. Cykelpolisen från Göteborg ingår inte. Däremot är medias vinkling av “nyheten” mindre lyckad då de fokuserar på nya skydd och blandar ihop strategin med cykelpolisens åsikter. För att citera Per Öhgren, Transportstyrelsen så “finns det inget underlag för att cyklisters dåliga regelefterlevnad orsakar olyckorna”.

Christian Gillinger
Guest

Finns citatet på webben någonstans? I vilket sammanhang sa han det?

Olof E
Guest

Det är ungefär vad han säger i filmen “Frågor och svar” under rubriken “Ny strategi för säker cykling” ifrån resultatkonferens 2014
http://www.trafikverket.se/Foretag/Trafikera-och-transportera/Trafikera-vag/Sakerhet-pa-vag/Tillsammans-for-Nollvisionen/Resultatkonferens-2014/

Christian Gillinger
Guest

Skrämmande att höra rikspolischefen på slutet av klippet. Han hade inga källor annat än “vad han såg” i trafiken men påstod ändå att “en majoritet” av cyklisterna “tänkte annorlunda när de satte sig på en cykel än när de kör bil” om trafikregler.

Och det är han som styr över polisens strategiska arbete med cykelsäkerhet.

Olof E
Guest

Jo, verkligen pinsamt för polisen. Även trafikplaneraren från Botkyrka tycks övertygad om att det är cyklisternas fel.

Waldemar
Guest

Jag antar att det handlar det här citatet:

“Vi har ingen aning om hur många olyckor som orsakas av att cyklister bryter mot regelverket, konstaterade Per Öhgren från Transportstyrelsen”.

Sida 15

http://www.str.se/Global/Mitt_i_trafiken/MiT2_14_ori_skrm.pdf

Swede_Box
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

Cykelpendlare
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

Richard
Guest

Jag gillar särskilt denna formulering:

“Vanligaste åkomman vid olyckor med cyklister är axelskador. Cyklisterna hinner inte ta emot med händer utan landar ofta på axeln. Som komplement till hjälmen diskuterar experterna därför om axelskydd till cyklister.”

Så att ta emot med händerna är alltså att föredra? Brutna handleder och uppskrapade handflator är bättre än axelskador (eftersom axelskador tydligen “aldrig läker”)..

Hur har man försökt öka tryggheten för kvinnor i parker när det mörknar? Ko, bättre infrastruktur med fler lampor och att man klipper ner / tar bort stora buskage. Man ger dem inte reflexvästar med insydda kyskhetsbälten.

Jag röstar för bättre infrastruktur och bättre underhåll även för oss cyklister.

trackback

[…] Jag kände att den här platsade också. Det är Teknikens Värld som nu på onsdagskvällen twittrar ut sin take på TT-nyheten: […]

Mårten W
Guest

Thomas åsenlöf är ofta citerad. Googla så får ni se. Tyvärr kommer han ofta med siffror tagna helt ur luften, och med allmänt svepande omdömen om cyklister.

sadeln
Guest

Härlig text, sätter ord på min frustration från när jag såg tv-inslaget. Finns det några fall där cyklister som drabbats av olyckor har dragit kommunen inför domstol på grund av dåligt underhåll eller osäker utformning av cykelinfrastrukturen? Det kanske är först när det börjar svida ekonomiskt som förändringen kommer.

Skaparn
Guest

Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/Otdff64oxt #folksam #cykling

Vilse i Västerort
Guest

Såväl ABC som Rapport tog upp idiotin. Var det inte t o m någon från Cykelfrämjandet som deltog?

Att man inte tar till storsläggan och rekommenderar komplett skyddsutrustning för downhillcyklister – och antingen en heldämpad XC MTB (så man klarar alla lagningar, tjälskott, osv) eller trehjuling (i form av en låg tadpole trike så att risken att köra omkull blir i stort sett obefintlig). (OBS! Sarkasm.)

Man kanske skulle rekommendera alla att cykla lågräser: nära till marken och ingen risk att flyga över styret 😉

Förresten: Vilka är de som cyklar för fort? Det verkar vara alla som cyklar mer än 20 (eller 15) km/h, har en dyr landsvägsracer eller är klädd i lycra …

violanders
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/DA3HWKTI3p @Cyklistbloggen

MiaRex69
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

SusannaDorlich
Guest

Snacka om att bota benbrott med alvedon… Ska vi ta hand om problemet eller bota symptomet? http://t.co/WUak5hUu9C #cykla #svpol08

AndreasD
Guest

Bra Christian!

MHFnyheter
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

W1F1
Guest

Tänk vad antalet skadade/dödade bilister skulle minska om de kunde ta sitt ansvar och använda korrekt skyddsutrustning. Helt otroligt att de inte värderar sitt liv mer än vad de gör. Att man har rätten på sin sida är en klen tröst då man ligger på sjukhuset som en grönsak.

ErikSandblom
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

liggist
Guest

@Cyklistbloggen 80s are back! Leta reda på gamla plaggen med feta axelvaddar så är du både säkrare och tryggare ute efter vägarna… eller?

EvaLiza
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

Greijus
Guest

@Cyklistbloggen Bolagen kunde istället lägga resurserna på att lobba för förbättrad infrastruktur. Inte sälja skräp ingen vill ha.

jabbasvens
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

PutteB3
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: Nu finns reflexvästar med axelskydd! Yaaay! http://t.co/7ztdMNydMo #cykla

wpDiscuz