”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen…

| 23 kommentarer

Tack Expressen för den här fina formuleringen riktad till den del av er målgrupp som gillar bilar:

Screen Shot 09-17-14 at 01.44 PM

Rubriken är ”Störd på cyklister? Ta en titt på den här token” och ingressen inleds ”Få trafikanter är så hatade som cyklister”.

Känns fräscht. Verkligen.

Här är förresten några av rödljustokarna från i morse. Eller hur det nu var.

2014-09-17 08.47.20

Här står vi i lugn och ro och väntar på grönt. Men det är ju bara Photoshop.

Tipstack till Peter

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

23 Comments on "”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen…"

avatar
  Subscribe  
Notify of
hida1369
Guest
Member

Och de tål inte kritik ! De tror de gör rätt hela tiden !

Guest
Guest
Member

Ha ha så sant. Cyklister är värre än SD ( en invandrare)

SD
Guest
Member

Nånting måste vi ju få hata offentligt nu när invandrarfrågan är tabu

Arne B
Guest
Member

Allvarligt talat, varför publicerar Expressen klippet och den ”redaktionella” texten till? Vilket nyhetsvärde har ett Youtubeklipp med några knäppgökar i amerikansk stadstrafik? Det finns hur många klipp som helst, varför inte lite rysk road rage? Oss bilar emellan?

Om tidningen tycker att cyklister är ett problem i trafiken, skriv då på vilket sätt istället för svepande omdömen.

@Cyklistbloggen: länka in klippet med alla rödljuskörare vid Strömbron/Kungsträdgården – bara som ett konkret exempel på trafikanter som missköter sig.

Cyklisthat
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/bIEKQNDVoC #cykla

Richard
Guest
Member

Tröttsam Youtube-journalistik (”hey – jag har sett ett coolt klipp och skriver lite om det på min arbetstid”) som bara ökar fördomar och matar hatet, vilket knappast ingår i journalistikens uppdrag.

Hur var det nu igen? Informera, granska och hålla den offentliga debatten vid liv. På senare tid kan ju man (tyvärr) lägga till underhålla också.

Klippet i sig faller mer inom underhållning än att informera. Granskningen är obefintlig och som debattinlägg är den rätt aggressiv och kontraproduktiv i sin håll-käften-argumentering: cyklister är alla idioter och här är den största idioten av dem alla.

Expressen borde fundera på varför tidningen startades, titta i dagens mediokra innehåll och ärligt våga fundera på varför de tappar i upplaga år efter år.

LindforsAnita
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/aWmjqa4VCG @Cyklistbloggen

felix reychman
Guest
Member

… och så sent som på lunchen idag, stod jag i en cykelbox på St Eriksgatan. Det var tydligen så provocerande för en fet SUV-ägare (Ja, han VAR fet!), att han var tvungen att köra mot rött och ställa sig bredvid mig, för att demonstrera… någonting. Vet inte vad, men när han blängde ner på mig, var han djävligt stolt över sin stora bil…

Ett Noll
Guest
Member

Vi vet ju alla vad man säger om män med feta bilar… 😉

felix reychman
Guest
Member

Det finns en anledning till att de känner sig hotade av oskyddad trafkikant på 10kg fordon… 🙂

felix reychman
Guest
Member

Byt ut ”cyklist” mot annan lämplig grupp, som är ungefär lika homogen, som t.ex ”invandare” eller ”kristna”. Det brukar vara ett bra trick för att visa idiotin i så svepande generaliseringar.

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/bIEKQNDVoC #cykla

Ett Noll
Guest
Member

Som någon uttryckte det: ”Det är dem som missköter sig som syns”
Det är just därför det är så viktigt att fånga upp dem som missköter sig, för de drar med sig alla oss andra som ser cykeln som det bästa alternativet för både den personliga hälsan och för miljön i stort, åtminstone i ögonen på övriga trafikanter även om bilden inte överensstämmer med verkligheten.

Erik Johansson
Guest
Member

Det är inte ”cyklister” som gör fel i trafiken, det är du, jag, taxi/cyklister/lastbilar/fotgängare, och vår käre vän. Även om bara 1‰ gör fel så kommer surgubbar att se det. Om fler börjar cykla så kanske man kommer att börja förstå hur man samspelar med cyklar i trafiken, så kanske man slipper skrämma fotgängare bara för att man använder en ringklocka.

Om många kör mot rött på ett speciellt ställe så handlar det bara om att rödljuset är helt onödigt för cyklister. Bilderna ovan är exempel på sådana ställen, där folk stannar ändå.

hida1369
Guest
Member

MYCKET Bra sagt . Jag håller med dig 100%. Men Krister Isaksson försvarar alla cyklister tom de som kör på VÄSTERBRONSGÅNGSIDA.

Rasmus Kaj
Guest
Member

En liten andel av alla cyklister missköter sig. Det är viktigt att fånga upp dem för de sabbar ryktet för andra cyklister. En nästan lika liten andel av alla bilister missköter sig, det är business as usual, de dödar ju bara några personer varje månad.

felix reychman
Guest
Member

sant!

modoguy
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/aWmjqa4VCG @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/aWmjqa4VCG @Cyklistbloggen

GuSv01
Guest
Member

.@Cyklistbloggen @Expressen eller kanske… trafikanter som kör på & skadar/dödar barn? (oavsett fordon)