“Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen…

| 23 kommentarer

Tack Expressen för den här fina formuleringen riktad till den del av er målgrupp som gillar bilar:

Screen Shot 09-17-14 at 01.44 PM

Rubriken är “Störd på cyklister? Ta en titt på den här token” och ingressen inleds “Få trafikanter är så hatade som cyklister”.

Känns fräscht. Verkligen.

Här är förresten några av rödljustokarna från i morse. Eller hur det nu var.

2014-09-17 08.47.20

Här står vi i lugn och ro och väntar på grönt. Men det är ju bara Photoshop.

Tipstack till Peter

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

23 Comments on "“Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen…"

Notify of
avatar
hida1369
Guest

Och de tål inte kritik ! De tror de gör rätt hela tiden !

Guest
Guest

Ha ha så sant. Cyklister är värre än SD ( en invandrare)

SD
Guest

Nånting måste vi ju få hata offentligt nu när invandrarfrågan är tabu

Arne B
Guest

Allvarligt talat, varför publicerar Expressen klippet och den “redaktionella” texten till? Vilket nyhetsvärde har ett Youtubeklipp med några knäppgökar i amerikansk stadstrafik? Det finns hur många klipp som helst, varför inte lite rysk road rage? Oss bilar emellan?

Om tidningen tycker att cyklister är ett problem i trafiken, skriv då på vilket sätt istället för svepande omdömen.

@Cyklistbloggen: länka in klippet med alla rödljuskörare vid Strömbron/Kungsträdgården – bara som ett konkret exempel på trafikanter som missköter sig.

Cyklisthat
Guest

RT @Cyklistbloggen: “Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/bIEKQNDVoC #cykla

Christian Gillinger
Guest

Oh, de har nu editerat hårt. Texten lyder nu:

“Ingen verkar tycka om cyklister. Vanliga uppfattningar är att de susar fram alldeles för snabbt, kryssar mellan barnvagnar och gångtrafikanter, cyklar mot rött, och verkar ha glömt att det finns något som heter ringklocka.”

Richard
Guest

Ett retoriskt knep i stil med “jag säger inte att person NN är x, y eller z men…” så har man ändå fått det sagt med ryggen fri.

Varför inte lägga ut random klipp med Ghost Rider? En MC- förare som gäckat polisen i åratal genom vansinnesfärder i extremt höga hastigheter som filmas och säljs på DVD. Skriv sedan en lika utpekande text om alla MC- förares brist på att följa trafikregler. Om Alexander Owan inte orkar googla kan jag skicka ett par YouTube-länkar. Med tanke på att Ghost Rider bland annat kör i Stockholmstrakten så är nyhetsvärdet dessutom större än den cyklande galningen från USA.

Motorjpurnalister som skriver om cyklister har noll trovärdighet. I’m just saying.

Richard
Guest

Tröttsam Youtube-journalistik (“hey – jag har sett ett coolt klipp och skriver lite om det på min arbetstid”) som bara ökar fördomar och matar hatet, vilket knappast ingår i journalistikens uppdrag.

Hur var det nu igen? Informera, granska och hålla den offentliga debatten vid liv. På senare tid kan ju man (tyvärr) lägga till underhålla också.

Klippet i sig faller mer inom underhållning än att informera. Granskningen är obefintlig och som debattinlägg är den rätt aggressiv och kontraproduktiv i sin håll-käften-argumentering: cyklister är alla idioter och här är den största idioten av dem alla.

Expressen borde fundera på varför tidningen startades, titta i dagens mediokra innehåll och ärligt våga fundera på varför de tappar i upplaga år efter år.

LindforsAnita
Guest

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/aWmjqa4VCG @Cyklistbloggen

felix reychman
Guest

… och så sent som på lunchen idag, stod jag i en cykelbox på St Eriksgatan. Det var tydligen så provocerande för en fet SUV-ägare (Ja, han VAR fet!), att han var tvungen att köra mot rött och ställa sig bredvid mig, för att demonstrera… någonting. Vet inte vad, men när han blängde ner på mig, var han djävligt stolt över sin stora bil…

Ett Noll
Guest

Vi vet ju alla vad man säger om män med feta bilar… 😉

felix reychman
Guest

Det finns en anledning till att de känner sig hotade av oskyddad trafkikant på 10kg fordon… 🙂

felix reychman
Guest

Byt ut “cyklist” mot annan lämplig grupp, som är ungefär lika homogen, som t.ex “invandare” eller “kristna”. Det brukar vara ett bra trick för att visa idiotin i så svepande generaliseringar.

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: “Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/bIEKQNDVoC #cykla

Ett Noll
Guest

Som någon uttryckte det: “Det är dem som missköter sig som syns”
Det är just därför det är så viktigt att fånga upp dem som missköter sig, för de drar med sig alla oss andra som ser cykeln som det bästa alternativet för både den personliga hälsan och för miljön i stort, åtminstone i ögonen på övriga trafikanter även om bilden inte överensstämmer med verkligheten.

Erik Johansson
Guest

Det är inte “cyklister” som gör fel i trafiken, det är du, jag, taxi/cyklister/lastbilar/fotgängare, och vår käre vän. Även om bara 1‰ gör fel så kommer surgubbar att se det. Om fler börjar cykla så kanske man kommer att börja förstå hur man samspelar med cyklar i trafiken, så kanske man slipper skrämma fotgängare bara för att man använder en ringklocka.

Om många kör mot rött på ett speciellt ställe så handlar det bara om att rödljuset är helt onödigt för cyklister. Bilderna ovan är exempel på sådana ställen, där folk stannar ändå.

hida1369
Guest

MYCKET Bra sagt . Jag håller med dig 100%. Men Krister Isaksson försvarar alla cyklister tom de som kör på VÄSTERBRONSGÅNGSIDA.

Rasmus Kaj
Guest

En liten andel av alla cyklister missköter sig. Det är viktigt att fånga upp dem för de sabbar ryktet för andra cyklister. En nästan lika liten andel av alla bilister missköter sig, det är business as usual, de dödar ju bara några personer varje månad.

felix reychman
Guest

sant!

modoguy
Guest

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/aWmjqa4VCG @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: ”Få trafikanter är så hatade som cyklister” – tack Expressen… http://t.co/aWmjqa4VCG @Cyklistbloggen

GuSv01
Guest

.@Cyklistbloggen @Expressen eller kanske… trafikanter som kör på & skadar/dödar barn? (oavsett fordon)

wpDiscuz