Nej, cykelbanan på Skanstullsbron är inte klar än

| 11 kommentarer

Vi får en del frågor om det verkligen är tänkt att den nya breda cykelbanan på Skanstullsbron ska se ut som den gör. Enligt uppgift skulle den vara helt färdig i början av augusti.

Nope, stolpen står ju kvar mitt i och det är fortfarande omålat. Stockholms Stad hälsar att…

2014-07-30 14.04.54

Som du säkert själv sett så är den tyvärr inte helt klar än. Det saknas en del målning vilken kommer att göras snart.
Dessutom ska ett portalben flyttas närmare barriärelementet. Flytten är beställt men vår entreprenör har blivit försenad. 

So, det är på gång!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

11 Kommentarer på "Nej, cykelbanan på Skanstullsbron är inte klar än"

Låt mig veta när
avatar
E
Gäst

Är det någon annan än jag som upplever beläggningen som för mjuk!? Tycker den suger mer ur benen än tidigare – kanske cirka 20% mer.
Blir det hårdare med tiden tro? Och hur klarar denna beläggning vinterplogning? Slät är den, men klarar den tyngre fordon och plogblad när det är så lite sten?

Richard
Gäst

Jag önskar alla cykelbanor var så här mjuka och sköna! Jag tror att man kanske använder saltaren på denna sida i vinter då betongmuren skyddar bilar från saltstänk medan man fortsätter att ploga på den andra sidan. Fast då måste den nya sidan bli dubbelriktad vilket den inte är idag.

Björn
Gäst

Snarare så att entreprenören som sket i portalbenet första gången inte vill avbryta vinstgivande uppdrag på att rätta till något som ändå bara drabbar sånna däringa cyklister.

Hur många minuter hade den fått stå kvar om en entreprenör gjort ett liknande slarvjobb på andra sidan betongbarriären?

Man använder gärna entreprenörsursäkten från politiskt håll, men när ålade man senaste dessa med vite för någon av alla dessa stolpar eller andra livsfarligheter som entreprenörerna placerar ut eller lämnar?
Jag gissar på ‘aldrig’.

Är det något ni har möjlighet att gräva i?

Richard
Gäst

Jag såg ingen stolpe när jag cyklade söderut idag (eller så tittade jag på utsikten och missade den).

Håller jag på att bli ett blindstyre?

Jeroen Wolfers
Gäst

Fasen Richard, det måste ha varit utsikten som snodde uppmärksamheten 😉
Så här såg det ut strax innan 16 idag i alla fall.

ekstromenator
Gäst

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Nej, cykelbanan på Skanstullsbron är inte klar än http://t.co/Ys3CvATf2a @Cyklistbloggen

MagnusGustavsso
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Nej, cykelbanan på Skanstullsbron är inte klar än http://t.co/uiAGOBuzaa #cykla

Johan
Gäst

Är det bara jag som upplever en ökning av antalet mötande cyklister på bron? Dagligen när jag cyklat söderut på bron har jag mött 1-3 cyklister på väg mot Skanstull. Tidigare säsonger har det varit ett undantag att en mött någon på väg “mot strömmen”. Kanske beror det bara på en generell ökning av cykeltrafiken, eller så tycker en del cyklister att det bredare fältet inbjuder till trafik åt två håll? Cykelfälten är ju i nuläget enkelriktade (med förbudsskyltar vid brofästena, jag syftar inte på målningar i cykelfältet), men hur är tänkt att bli när fälten är klara?

Franz
Gäst

Upplever samma sak. Förra året kändes det som det var “samma gubbe” man mötte varje morgon vid samma tid. Nu tycker jag man får flera möten varje gång man cyklar på bron. Läskigt.

Cykelkarneval
Gäst

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Nej, cykelbanan på Skanstullsbron är inte klar än http://t.co/Ys3CvATf2a @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Gäst

Cyklistbloggen: Nej, cykelbanan på Skanstullsbron är inte klar än http://t.co/Ys3CvATf2a @Cyklistbloggen

wpDiscuz