Hjälp Pilotplats cykel!

| 28 kommentarer

Pilotplats cykel, alltså projektet som ligger bakom omgörandet av Götgatan vi skrivit om, har släppt en app.

2014-06-07 18.31.43

Nu med egen app

 

Syftet är att kunna bättre se hur cyklisterna rör sig. Så här skriver de på sin blogg:

Cyklar du på eller genom Södermalm, Gamla stan eller Hammarby sjöstad? Då kan du hjälpa oss. Ladda upp fem eller fler cykelresor med Iphone-appen BikeRoute. Gör så innan innan 30 augusti 2014 och du kan vinna ett av flera priser. Att använda appen är enkelt. Instruktioner för att ladda ner appen finns här.

Det är lite synd att perioden bara är under semestermånaderna när många alltså är lediga och kanske inte ens är i stan och lite surt att den bara finns för Iphone. Men för dig som cyklar på Södermalm, i Gamla Stan eller Hammarby Sjöstad i sommar är det bara att sätta igång.

Och det är klart, det  är ju en ekonomisk fråga – det kostar att utveckla till fler telefoner.

Inser att det här är ett guldläge för vår sorgligt underanvända poll-funktion. Vad har cyklisterna egentligen för telefoner? Snälla, ta en sekund och klicka i rutan:

Vad har du för sorts telefon?

Kolla resultaten

Så får vi se vad Sveriges cyklister föredrar, Iphones eller något annat.

Cykla sedan som tokar så att det syns hur mycket vi cyklar!

Screen Shot 06-13-14 at 11.12 AM

Tipstack till Pelle Envall!

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

28 Comments on "Hjälp Pilotplats cykel!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Ms_Xx
Guest
Member

Det går inte att ”rösta” nu? Använder Chrome?
Jag har f.ö. Iphone (så i alla fall en till sån!).

Richard
Guest
Member

Låt oss hoppas att detta bara är ett pilotprojekt i Pilotplats cykel så de lär sig tekniken och hur resultat ska tolkas när de sedan kör igång de riktiga mätningarna nästa år – i hela Stockholm, under arbetsveckor och inte på semesterveckorna samt att de gör en Androidapp.

Visst kan man tycka att en iphoneapp under sommaren är bättre än ingenting alls men det första kriteriet för all statistikundersökning är ett vetenskapligt brett urval. Att enbart mäta iphonecyklister ger felaktiga mätningsresultat.

Appen stängs av om din iphone har lägre batteritid än 20% – vad är det för en töntig skitbegränsning av respekt för att mobilen inte ska laddas ur pga att man anväbder denna app?

Jag blir mer irriterad på att en sträcka inte kan registreras om inte min iphone är ordentligt fulladdad innan jag börjar cykla än att min mobil skulle bli urladdad. Dessutom måste man ha iOS 7 eller senare. Enligt IDG är vi bara 9% som använder iOS 6 (vägrar uppdatera till sjuan) men det visar bara att de bakom appen sätter in så onödigt många begränsningar – verkligheten är större än projektpersonernas egna mobilval.

Tony Nordin
Guest
Member

Verkar som att cyklisters mobiltelefonval speglar befolkningen i största allmänhet ganska väl. Och då är det lite märkligt att man inte valt att utveckla en android-app istället för en app till Iphone.

För man vill väl ha in så stora mängder data som möjligt antar jag?

Det sämsta alternativet hade alltså varit att släppa appen enbart till windows-plattformen.

mem_tweet
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Hjälp oss avgöra: Ska cykling mätas på Iphone eller annan lur? http://t.co/GM4qBkE6FP #poll #cykla

Cyklistbloggen
Guest
Member

Hjälp oss avgöra: Ska cykling mätas på Iphone eller annan lur? http://t.co/GM4qBkE6FP #poll #cykla

Cykelframjandet
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Hjälp Pilotplats cykel! http://t.co/DJ1OZCE0HL #cykla

Fredrik Jönsson
Guest
Member

Jag vill inte vara sådan, men är det uteslutet att folk använder flera telefoner?

Jeroen
Admin
Member

Nej, så kan det förstås vara, (jag med). Tror dock de flesta har endast en smartphone. Då får man väl välja den man gillar bäst, antar jag. Vår poll är rätt långt från vetenskaplig, vi är mest lite nyfikna 🙂

KalleKn
Guest
Member

Android givetvis, det är ju till Android två av de bästa spelen släppts som du kan spela och cykla. Först och främst Turf, ett svenskt underbart spel som får mig att cykla 100+ mil i månaden enbart för att turfa, turf finns sen ett drygt halvår även till Iphone (men de har stora problem då Apple bestämt att man inte skall kunna ha saker igång med skärmen släckt varför de stänger ner gpsen så fort skärmen släcks och givetvis går det inte i sann Apple vi vet bäst anda att ändra på den inställningen) men var i över 3år Android endast. Sen har vi Ingress, enbart till Android, brukar kombinera dom, vive le Resistance. Tiden då Iphone fick saker först är för länge sen förbi. Idag är det väl bara bimbotjejer, journalister och kvinnor som vill vara chefer som använder Iphone, inga av dessa grupper är speciellt mycket för att cykla?

Ms_Xx
Guest
Member

Det stämmer inte att gps:en stängs av när skärmen är släckt i Iphone, då hade det aldrig gått att använda ex. Runkeeper med skärmen släckt vilket är normalläge när man är ute och springer (eller åker skidor, eller skridskor).
Tack för bimbostämplen förresten. Trevligt. Jag cyklar året runt i alla fall, bimbo eller ej (sen undrar jag vad det är för fel på tjejer som vill vara chefer?).
Grattis till det mest inskränkta och fördomsfulla inlägget på länge!

Thomas Grundberg
Guest
Member

I Turf-appen till iPhone finns en inställning som heter »Enable background turfing«. Tipsa gärna dina iPhone-vänner om detta.

Fredrik Jönsson
Guest
Member

Nu är det inte en funktion som jag ägnar mig åt så ofta men jag är så gott som hundraprocentigt säker på att jag har fått GPS-spår ifrån andra appar även när skärmen har varit släckt, så jag undrar om det är riktigt sant.

KalleKn
Guest
Member

Tja, det är vad turfarna med Iphones säger iaf, så fort dom släcker skärmen så slutar dom synas i appen för andra.

Fredrik Jönsson
Guest
Member

Om jag kommer ihåg det rätt ifrån diskussionen om funbeat en gång i tiden handlar det om att man måste dela upp sin app i två bitar, en del som går som en ”service” som kan köra i bakgrunden som servar gränssnittet med data.

Fredrik Jönsson
Guest
Member

Jag är rätt säker på att appar som funbeat, endomondo, runkeeper, strava, pocket earth, med flera har löst det där.

J
Guest
Member

Haha – nu blev jag kategoriserad igen:) ”ALLA cyklister cyklar mot rött…”

Jag är chef, kvinna och cyklar ca 10-15 mil i veckan nästan året om. Har iPhone med gps på fast skärmen är släckt, ex Runkeeper, nu är ju min mobil gammal men har funkat bra så i alla fall i 3 år.

KalleKn
Guest
Member

Du cyklar i veckan det man gör på en lördag för att det är kul 😉

Richard
Guest
Member

Trist att höra att iPhoneföraktet fortfarande inte bara finns utan att det måste pysas ut också i onödiga kommentarer. Låt oss hoppas att Cyklistbloggen slipper flame wars.

KalleKn
Guest
Member

Visst är det kul. Se det som karma.

Erik Johansson
Guest
Member

Bara för att vara mer hipster och 1337 så kan jag rekommendera https://github.com/mozilla/MozStumbler/releases gör samma sak fast utan grafik.. 🙂

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Hjälp Pilotplats cykel! http://t.co/NJYMtDIqra @Cyklistbloggen

Maria Larsson
Guest
Member

Kan de inte använda sig av datalagringsdirektivet och FRA för att ta fram de uppgifterna istället?

felix reychman
Guest
Member

Kanske skulle de kunna komma långt med en möjlighet att bara skicka en länk till en rutt från google maps, som ”alla” kan spela in, och lämna via webben.

Nu vet jag ju inget om hur det ser ut på baksidan av appen, men det kanske kunde vara en lågbudgetvariant för att få in mer data…

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Hjälp Pilotplats cykel! http://t.co/DJ1OZCE0HL #cykla