Fototävlingen: Plats nummer 2

| 5 kommentarer

Okej, jag trodde väl inte själv att vi skulle ha ett pendeltåg med bland topp tre-bilderna. Fast den här gillade vi!

Fotografen har tänkt lite längre och på ett fyndigt sätt framhävt cykling genom en skugga. Dessutom känner vi i juryn igen oss – själv rullar jag nedför (och uppför) Skanstullsbron varje dag och kan le glatt åt mina svettiga medresenärer inne i T-banans varma och fuktiga innanmäte (fast det är ett pendeltåg på bilden). Dessutom verkar vädret härligt och ljuset varmt och fint. Stort bonus för pendlingsspöket till vänster!

Andra pris i Cyklistbloggens fototävling. Foto: Ulrika Lind

Andra pris i Cyklistbloggens fototävling. Foto: Ulrika Lind

Stort grattis säger vi till fotografen: Ulrika Lind!

Om tävlingen
Det här är en sponsrad aktivitet tillsammans med Addnature. Addnature är en outdoorbutik med två fysiska butiker i Stockholm samt webbshop på addnature.com. Hälsa på dem på webben eller i någon av butikerna.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

5 Comments on "Fototävlingen: Plats nummer 2"

Notify of
avatar
mem_tweet
Guest

RT @Cyklistbloggen: Fototävlingen: Plats nummer 2. Ett … pendeltåg? http://t.co/6Kgj5LxrsJ #cykla

Richard
Guest

2. Pendlingsfrihet (med cykel)

Yepp – här kom till slut den självklara symbolbilden till varför så många cyklar till jobbet – friheten att slippa trängas med andra i överfulla vagnar/bussar vid högtrafik, friheten att välja den rakaste eller den vackraste vägen istället för spårvägens enda monotona väg samt friheten att få vistas ute i solen när de flesta av oss sedan sitter instängda inomhus resten av dagen på jobbet.

På så sätt kan jag förstå alla bilister som hellre tar bilen än kollektivtrafiken. Det är mer avkopplande och man får en egen tid mellan arbete och jobb. Men med cykel kommer även friheten att slippa fastna i köer, 300 oundvikliga rödljus och den tid det kan ta att hitta en parkering.

Erik Johansson
Guest

Fast ett eller två tunnelbanetåg sväljer alla som köar på hela Nynäsvägen. Så egentligen borde man satsa mer på tunnelbana, grönalinjen i morgonruschen är verkligen reklam för bil och cykel.

Richard
Guest

Absolut – det borde sättas in fler t-tåg i rusningstrafik, särskilt gröna linjen. De få gånger jag kommer med röda linjen och hoppar av i Slussen vid sen eftermiddag så går jag alltid till Medborgarplatsen där jag bor. Jag får nästan en klaustrofobisk känsla bara att stå på en överfull perrong och se ett rikigt knökfullt tåg rulla in. Ingen ser lycklig ut i dessa vagnar.

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: Fototävlingen: Plats nummer 2 http://t.co/JTiJH6S6bh @Cyklistbloggen

wpDiscuz