Göteborgs stad utser Årets cykelvänliga arbetsplatser

Screen Shot 04-17-14 at 01.33 PM En av de grejor vi brukar driva här på Cyklistbloggen är att det inte räcker med att jobba med cykelinfrastrukturen för att få en ett bra trafikklimat. Det behövs också attitydarbete. I Stockholm brukar det attitydarbetet i huvudsak rikta sig till cyklisterna, framförallt två gånger om året då kommunen tackar cyklisterna för att de cyklar med att ge dem broschyrer om hur man följer trafikregler.
Därför är det roligt att se hur Göteborg har börjat ta täten när det gäller ett bredare cykelarbete. Där Stockholm har pratat om cykelfartsgator,  har Göteborg redan infört dem. Och nu läser jag att Göteborgs Trafikkontor delar ut utmärkelsen “Cykelvänlig arbetsplats” varje år:

För att uppmuntra alla arbetsplatser som gör det lätt att välja cykeln har vi tagit fram utmärkelsen ”Cykelvänlig arbetsplats” som är öppen för alla arbetsplatser i Göteborg med minst 10 medarbetare. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor.


Deltagande företag som uppfyller kriterierna får en skylt, liknande de hotell får, med så många stjärnor de gjort sig förtjänt av på.

Vi tycker det är en lysande idé. Det är ett bra sätt att lyfta cyklingen och ett utmärkt sätt att även nå icke-cyklister, alltså de som ska samverka med cyklisterna ute i trafiken. Och som är potentiella nya cyklister.
Läs mer på Cykelvanlig.se och trevlig helg!
Trafikkontoret i Göteborgs logga

Hur reagerar du på detta?

Loading spinner

8 thoughts on “Göteborgs stad utser Årets cykelvänliga arbetsplatser

  1. Tänk om utvecklingen går så långt att det framgår på företagens hemsida hur många stjärnor de har (om man nu vill byta jobb och vill helst arbeta med på en trestjärning arbetsplats.
    Eller att man hellre vill köpa tjänster från en trestjärning arbetsplats än från en nollstjärnig.
    Låter detta långsökt? Nej, företag marknadsför sig redan som miljövänliga på deras hemsidor. Den här utvecklingen ser jag fram emot. Förhoppningsvis kan Stockholm (och andra städer) få använda den gula symbolen så geaderingen blir nationell.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: