Dansk polis delar ut hjälmar

| 14 kommentarer

Av alla hjälmkampanjer måste den här vara den gulligaste. Dansk polis kramar cyklister och ger bort hjälmar.

(och vi avstår för stunden att ge oss in i diskussionen om hjälm vs ingen hjälm. Det var gulligheten vi gillade)

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

14 Comments on "Dansk polis delar ut hjälmar"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Hasse
Guest
Member

Tja, jag vet inte. Visst är det sympatiskt med kramgoa politibetjenter, men polisen ska faktiskt inte hålla på och propagera för varken det ena eller det andra. Det är fel andvändning av skattekronor. Om jag hade varit en av killarna skulle jag antagligen ha varit helt ställd, men efteråt skulle jag ha blivit förbannad för jag hade blivit stoppad av poliser i uniform trots att jag inte hade gjort något olagligt.

Filbunken
Guest
Member

Bara killar/män som fick hjälmar?

Racern
Guest
Member

Va? Ingen hjälmdebatt? Det är ju fantastisk underhållning att får höra hjälmmotståndarnas mer eller mindre fantastiska förklaringar till att hjälm är onödigt eller tom kontraproduktivt. Seså, fram ur era hålor bara..:)

Richard
Guest
Member

Stockholmscyklisten har bråttom, hjälm och cyklar gärna mot rött. Hen visar inte tecken vid sväng eller stopp utan har större intresse att slå hastighetsrekord mellan bostad och jobbet som noga registreras i en iPhoneapp. Stockholmscyklisten cyklar oftast ensam och är hatad av alla utan att förstå varför.

Köpenhamscyklisten tar det lugnare, stannar vid rödljus, visar tecken och behöver därför inte hjälm. Hen har ett avslappnat förhållande till cykeln och skjutsar ofta sina barn på lådcykel. Köpenhamnscyklisten är respekterad av alla.

Lev lyckligare & längre genom att cykla på danskt vis 🙂

racern
Guest
Member

Jag skulle absolut inte bli lyckligare av att cykla på det danska sättet då får det vara för mig. Farten och att kunna straffa tiden det tar att köra bil är halva tjusningen. Tror inte detta bara var ironi….

jabbasvens
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Dansk polis delar ut hjälmar http://t.co/mcCbGGL0KM #cykla

JennieVictoria
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Dansk polis delar ut hjälmar http://t.co/rZVEoKeUdD @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Dansk polis delar ut hjälmar http://t.co/rZVEoKeUdD @Cyklistbloggen

JennieVictoria
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Dansk polis delar ut hjälmar http://t.co/mcCbGGL0KM #cykla