Varför cyklar vi?

| 19 kommentarer

Det är kallt på vintern. Det är snö, och den plogas väldigt varierat. Plus att cykelfälten är smala och alla parkerar i dem. Varför cyklar vi på vintern?

Det finns många svar på de frågorna och jag hittade den här fantastiska videon där några New Yorkcyklister ger sina svar. Ett av dem fastnade jag extra mycket för: “Because it’s quiet”.

Det är precis så det är: det är tyst. Det är stilla, snön dämpar ljuden, luften står stilla och man hör snön knastra under hjulen. Det är fantastiskt rogivande inför en arbetsdag. Det är dessutom tomt. Ingen kö, ingen trängsel.

IMG_4738[1]

Tyst och stilla

Det här är mitt alternativ, tunnelbana och spårvagn:

2012-10-17 08.25.17 Gullmarsplan

Så, därför cyklar jag.

Här är New Yorkcyklisternas anledningar. Trevlig helg!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

19 Comments on "Varför cyklar vi?"

Notify of
avatar
Bahar
Guest

Jag springer till jobbet , Transportlöpning heter det . Vad säger ni cyklister? Är det tungt för er att göra , ju det behöver bra kondition. Inte alla har det och Inte alla är lika starka för att bära ryggsäck medan de springer heller. Cykling är lättare förstås bara om ni inte köra på de stackars människor som vill använda deras fötter istället för hjulen.

Erik Johansson
Guest

Trolololollololo

Bike sporter
Guest
Cykla gör man av många anledningar. Det är billigt, det går snabbt (i alla fall snabbare än att gå eller även köra bil i staden), det är mindre jobbigt än att gå, man får frisk luft och motion och man tränar kondition och muskler. Så det är inget konstigt att jag föredrar att cykla på sommaren istället för på vintern, på sommaren är det varmt och man kan cykla långt, annars när man cyklar på vintern så kan man enbart cykla korta sträckor. Jag föredrar att cykla långt och därför cyklar på våren, sommaren och eventuellt en bit in på hösten. På vintern kan jag till exempel inte cykla från Överlida till Öxabäck när det är kallt, men på våren och hösten kan jag det då det är varmt ute. Å andra sidan får det inte bli för varmt heller, då svettas man mer och det blir ännu jobbigare att cykla. Högst 24 grader går bra för mig som cyklar vid minst 8 plusgrader. Man säger att man kanske svettas antingen inte eller mindre när man kör elcykel än när man kör vanlig cykel, så är det inte. Jag har både en vanlig tung cykel och en tung elcykel och… Read more »
mikaelordenius
Guest

@Cyklistbloggen inte lika övertygad igår kväll när regnet övergick i snö 🙂

Richard
Guest

Man slipper trängseln, ljudet, lysrören och alla människor som inte har råd att vara sjuka. Att hålla en stolpe utan handdukar är som att be om att bli smittad!

Man slipper frustrationen när buss/tåg är försenat och man slipper stressen när tåget står stilla.

Man slipper frysa eftersom man blir behagligt varm av att vintercykla.

Frisk luft, motion, synintryck och avstressad när man kommer fram – varför cyklar inte fler människor?

sarastro72
Guest

Vilken fantastisk gång och cykelbro vid 1:45. Min syn på Amerikansk cykelinfra fick sig en känga.

Erik Johansson
Guest

För att avlasta grönalinjen till Gullmarsplan föreslår jag 3 st 6 meter breda cykelbanor med broar från Globen/Skärmarbrink/Gullmarsplan till Skanstull. Inte bara för att göra det lättare för bussresenärer som kommer in till Gullmarsplan, utan för att vi verkligen behöver fler broar över till Skanstull.

Egentligen borde man väl hålla tyst om hur bra det är att cykla så man även i framtiden slipper cykelköer på vintern. Men man får väl offra sig.

http://osm.org/go/0bCznw5Rh-

Christian Gillinger
Guest

De ska iofs ta bort körfält på bron och bygga g/c är det tänkt.

Erik Johansson
Guest

Tänkte snarare att knyta samman bussterminalen med Skanstull på ett bra sätt, kanske hyrcyklar + cykelgarage.

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: Varför cyklar vi? http://t.co/QHqUGubhe3 #cykla

Peter Holmberg
Guest

Lite från ämnet kanske, men har ni uppmärksammat att vissa cykelstråk till och med är grusfria nu?

Mimi Jong
Guest

Ja! Jag var väldigt förvänad när det redan måndag var nästan grusfrit på min sträcka från Lilla Västerbron, Västerbron, Hornsgatan, Ringvägen. Men vad glad jag blev!

Christian Gillinger
Guest

Tänker du på sopsaltarens insatser?

Peter Holmberg
Guest

Nej, det slog mig bara när jag cyklade hem att det var grusfritt i innerstan. Vasagatan, gamla stan, hornsgatan. Tom ut mot liljeholmen om jag inte minns helt galet.

DSkinlo
Guest

Bra om sykling hele året. #helårssykling Varför cyklar vi? http://t.co/A3G5vVUZVL

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: Varför cyklar vi? http://t.co/PcBUsG2YZq @Cyklistbloggen

jabbasvens
Guest

RT @Cyklistbloggen: Varför cyklar vi? http://t.co/QHqUGubhe3 #cykla

Prokke
Guest

RT @Cyklistbloggen: Varför cyklar vi? http://t.co/QHqUGubhe3 #cykla

josredi
Guest

RT @Cyklistbloggen: Varför cyklar vi? http://t.co/QHqUGubhe3 #cykla

wpDiscuz