Sopsaltaren vidare till Örebro?

| 7 kommentarer

Sopsaltaren har gjort succé i Stockholm och nu verkar också Örebro vilja testa. Det skriver P4 Örebro:

Tekniska förvaltningen kommer under den här vintern göra försök i mindre skala. Exakt hur de ska gå till är inte klart än, men Björn Sundin är särskilt intresserad av att testa sopsaltning som används i Stockholm.

Cykelmässan 2013-11-17 12.40.27

Snart också i Örebro?

Vi har skrivit en hel del om sopsaltaren tidigare, men för er som missat så är alltså grejen att den här maskinen gör cykelbanan asfaltsren från snö. Det ser nästan löjligt välskottat ut.

1487400_10151929243122404_1717914690_n

Glänsande svart. Foto: Ola Gäverth

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

7 Comments on "Sopsaltaren vidare till Örebro?"

Notify of
avatar
Annica
Guest

Mölndal har med gott resultat använt en sopsaltare i vinter. Det märks tydlig skillnad då jag cyklar över en kommungräns.

Fredrik Jönsson
Guest

Synd bara att de inte går att använda i stan där de verkligen skulle behövas för att det “kan skvätta på bilarna”. Suck.

Richard
Guest

Nog skulle sopsaltaren i alla fall kunna köra en gång i veckan när det är städnatt? Felparkerade bilar ska man väl inte behöva ta hänsyn till?

Anders Norén
Guest

Tekniska utredde sopsaltning av huvudnätet för några år sedan. Man kom fram till att det skulle kosta omkring 10 miljoner mer per år plus investering i nya maskiner. Nämnden var dock inte beredda att skjuta till mer pengar utan att det finns en helhetsplan för cykelnätet, så att kommunens olika delar har en samsyn om cykelnätets utformning och drift.

CyklaiOrebro
Guest

RT @Cyklistbloggen: Sopsaltaren vidare till Örebro? http://t.co/OkPEMZ53zh #cykla

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: Sopsaltaren vidare till Örebro? http://t.co/SCKMoTedw9 @Cyklistbloggen

bjornsundin
Guest

RT @Cyklistbloggen: Sopsaltaren vidare till Örebro? http://t.co/OkPEMZ53zh #cykla

wpDiscuz