Götgatan avspärrad för pendlare

| 12 kommentarer

Ni som pendlar över Götgatsbacken och ner till Slussen: Från och med i morgon och tills i april är utfarten mot Hornsgatan avstängd för alla utom gående. I stället kommer ni ledas in på Peter Myndes backe. Det ser ut så här:

Avspärrning Götgatan

 

Projekt Slussen skriver så här på sin sida:

Orsaken är att vi måste ta upp ett schakt i marken för att komma åt de ledningar som ska bytas ut. Schaktet är så pass djupt att vi måste stänga av ett större område för att kunna stabilisera marken och se till att inga olyckor sker.

Så, liten omväg alltså. Möjligen går det att leda cykeln förbi, ni som passerar där på måndagen, lämna gärna en kommentar här nedan.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

12 Kommentarer på "Götgatan avspärrad för pendlare"

Låt mig veta när
avatar
Franz
Gäst

Nu har jag provat. Omledningen funkar rätt bra, men man har ju misslyckats kapitalt med skyltningen norrifrån. Cykelbaneskyltarna i början på den avstängda delen sitter ju kvar! Dessutom sitter det en gångvägsskylt nere vid knähöjd som blir skymd när man står vid rödljuset om man kommer nerifrån slussenkarusellen. Det enda man ser då är ett par stora cykelbaneskyltar som leder upp på Götgatan. När man sen kommer runt byggstaketet och ser gångvägsskylten blir det osäkerhet och en tvär högersväng.

Richard
Gäst

Hur fungerar det att cykla runt kvarteret? Är det många som genar över torget istället?

Jag har kryckor just nu (ingen cykelolycka, planerad operation) och är nyfiken hur korsningen ser ut.

Erik Johansson
Gäst

Nu är det avspärrat, trottoaren på vänster sida är absolut stor nog att leda cykeln på igår kväll smet alla cyklar på trottoaren. Tror inte högersida var passerbar.

detta är från igår dom var inte klara https://www.youtube.com/watch?v=mvt-7kT8ldk

Eorlingur
Gäst

@Cyklistbloggen Gropen var på plats, men det är fortfarande skyltat cykel rakt fram som tidigare. Är inte trängre än förut.

CLW_Everett
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Morgonpendlare i Stockholm: Götgatan/Hornsgatan avspärrad http://t.co/QCoF1Of8G3 #cykla #sthlm #slussen

UrbanBikeWear
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Morgonpendlare i Stockholm: Götgatan/Hornsgatan avspärrad http://t.co/QCoF1Of8G3 #cykla #sthlm #slussen

Cyklistbloggen
Gäst

Morgonpendlare i Stockholm: Götgatan/Hornsgatan avspärrad http://t.co/QCoF1Of8G3 #cykla #sthlm #slussen

JakobStar
Gäst

Varför använder du pendlare i rubriken? Drabbas inte vi vanliga meniga cyklister?

Christian Gillinger
Gäst

Jorå. Men stråket är ett av Stockholms intensivaste pendlarstråk och avspärrningen sker på en måndag, vilket betyder att det kommer vara massor av pendlare som kör där i morgon bitti och möter avspärrningen för första gången. Posten var tänkt som en headsup till dem.

cykelbloggar
Gäst

Cyklistbloggen: Götgatan avspärrad för pendlare http://t.co/TPG4nKdaDB @Cyklistbloggen

blackplanet616
Gäst

@Eorlingur @Cyklistbloggen De parkerade på gångbanan vid skandic så folk får gå i cykelbanan.

Eorlingur
Gäst

@Cyklistbloggen men var skall då hantverkarna parkera sina bilar? Bra med förvarning, kollar det i morgon. #whatcouldpossiblygowrong

wpDiscuz