Nu är det åtminstone reflexer på stolpen

| 12 kommentarer

Ibland får man ta tag i saker och ting själv om man vill att det ska bli utförda, så…

I morse fick den rostmörkbruna stolpen två reflexränder. Vi får se hur länge de sitter kvar, stolpen var genomrostig så klistret hade lite svårt att få fäste. Förhoppningsvis hänger de med tills dess kommunen vinkelslipar bort den.

Varsågod, Stockholms Stad, det var så lite.

Före:

rutgerfuchs 500

 

Efter:

2013-10-25 08.32.36 500

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

12 Kommentarer på "Nu är det åtminstone reflexer på stolpen"

Låt mig veta när
avatar
Mattias Widman
Gäst

Jag förstår verkligen inte varför politikerna i Stockholms stad inte visar större vilja att rätta till problem som detta eller de felparkerade bilarna vid Islandstorget (http://goo.gl/3B6DIK) när det trots allt är mindre än ett år kvar till nästa val.
Det borde ju vara ett väldigt enkelt och billigt sätt att plocka politiska poäng genom att skicka ut några arbetare att fixa till dessa problem och sedan gå ut i pressen och visa upp att staden minsann satsar på cyklisternas säkerhet.
Tänkte samma sak om hindren efter Obamas besök. Även fast det inte var stadens ansvar så hade det helt klart kunnat ge positiv PR om man hade hjälpt till att forsla bort betongblocken snabbt och sedan gett intervjuer i pressen om det.

Frågan är om cyklisterna verkligen är en grupp väljare som bör ignoreras framöver på det sätt vi ser idag. Jag vet inte men kan alltid hoppas att det ger utslag i valet nästa höst…

Dmitri F.
Gäst

Kudos!
Dagens goda gärning för min del var att flytta en skylt från cykelbanan.

Hoppas fler tar efter ditt exempel och visar staden att människor som cyklar finns.

Jonatan
Gäst

Bra gjort!

Mattias Widman
Gäst

Bra initiativ men samtidigt tragiskt att det ska behöva vara upp till enskilda medborgare för att göra ett farligt hinder i trafiken synligt. Det borde vara en självklarhet för Stockholms stad att åtgärda detta omgående innan någon skadar sig.
Fast om staden förväntar sig att vi medborgare ska ansvara för den bristande infrastrukturen är det väl inte så orimligt att någon tar problemet snäppet längre och sågar av hela stolpen?

Christian Gillinger
Gäst

Det är intressant också att kommunen å ena sidan delar ut reflexvästar för att alla cyklister ska bli synliga, å andra sidan inte tycker det är viktigt att ha reflexer på fasta hinder. Allt ansvar på trafikanten.

Mattias
Gäst

Sålunda: Knyt fast en reflexväst på stolpen.

frause
Gäst

Ja, en “Jag cyklar i Stockholm”-väst på såna här farliga hinder vore en fin markering.

Dmitri F.
Gäst

Man skulle ha en hel drös med såna för att sätta ut på diverse hinder!

claeshybbinette
Gäst

Nu är det åtminstone reflexer på stolpen http://t.co/pReQXMPNgg #cykla

Mattias Bengtsson Byström
Gäst
Mattias Bengtsson Byström

Vem blir först att göra en svensk kamikazefilm med att cykla fort och snabbt men på “rätt sätt”? Jämför med http://www.minds.com/blog/view/231844919164014592/guy-gets-ticketed-for-not-riding-in-bike-lane-makes-video-of-himself-smashing-into-things-in-bike-lanes

BSundvisson
Gäst

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Nu är det åtminstne reflexer på stolpen http://t.co/cOHmzzoCk9 @Cyklistbloggen

jwolfers
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Nu är det åtminstne reflexer på stolpen: http://t.co/0jWQ0R0B19 #cykla ping @stockholmsstad @perankersjo

wpDiscuz