“Så drabbas du av trafikkaoset”

| 12 kommentarer

Aftonbladet skriver idag “Så drabbas du av trafikkaoset“, men jag vet redan eftersom jag cyklade genom city i morse. Det handlar alltså om avspärrningarna i Stockholms city eftersom president Obama är på blixtvisit och alla hade varnats att det skulle vara i det närmaste omöjligt att ta sig till jobbet på morgonen.

Skillnaden mot en vanlig dag var stor. Antiklimaxet likaså. Den stora skillnaden var att det nästan inte var några bilar ute, bortsett från polisen och enstaka varutransporter. Det var tyst och stilla. Alla tog det lugnare, hastigheten i cykelbanorna var lägre och alla var trevligare.

"Kaos"

“Kaos”

Polisen också. Jag blev till exempel dirigerad av en väldigt avslappnad och glad polis att cykla runt en avspärrning via en enkelriktad gata. Plötsligt var det inte trångt längre, det fanns hur mycket plats som helst när fotgängare och cyklister också kunde använda bilvägytan. Vid något ställe fick jag hoppa av och gå några meter i en affärsarkad, för att sedan fortsätta på andra sidan, men i övrigt gick det att cykla hela vägen.

Vid Raol Wallenbergstorg satt polisen på rad och solade och åt medhavd matsäck. Strandvägen var nästan öde och folk promenerade.

solande poliser

Solmysande poliser

 

Så påverkade trafikkaoset mig och det får gärna vara så här året om.

Lite reaktioner:

 

 

 

 

 

 

 

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

12 Comments on "“Så drabbas du av trafikkaoset”"

Notify of
avatar
Tor Sandqvist
Guest

Jag har ofta undrat om Moderaternas motstånd mot Miljöpartiets trafikpolitiska idéer motiveras av att (i) Moderaterna är för dumma för att inse att ett förverkligande av dessa idéer skulle leda till bättre framkomlighet, eller av att (ii) Moderaterna inte önskar se bättre framkomlighet.

Bildts twittring tycks i någon mån tala emot tolking (i).

felix reychman
Guest

Så glad man blir av att läsa sånt här.
Stör mig att jag blev tvungen att ta kollektivtrafik istället för cykel idag, av logistiska skäl…

SBolminger
Guest

Jag vill gärna uppleva “trafikkaos” i Göteborg! Gärna varje dag! Vem ska vi säga är på besök? Glenn? 😉 http://t.co/n1GayEkXjf

PeterAzP
Guest

”Så drabbas du av trafikkaoset” http://t.co/ttIsY9qpGl via @cyklistbloggen

Jessica_Ahlin
Guest

Obama i Sverige ger visst betydligt bättre trafikmiljö. “@Cyklistbloggen: “Så drabbas du av trafikkaoset”: http://t.co/KEWydx18qy #cykla”

Robert Andersson
Guest

Ja, polismanstecken gäller ju över både trafiksignaler, vägmärken/-markeringar samt regel.
Ungefär som när det är cykeldemonstation på Kungsportsavenyn i Göteborg. Väldigt många ute och cyklade. Visserligen många bilar med, men de fick stå stilla och tuta på poliserna som stoppade dem ifrån att korsa kortegevägen.

2komma3
Guest

RT @Cyklistbloggen: “Så drabbas du av trafikkaoset”: http://t.co/UQzXpxtfxj #cykla

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: ”Så drabbas du av trafikkaoset” http://t.co/r96e7tmOKT @Cyklistbloggen

jensa
Guest

@ghostganz Ja, imorse var det ovanligt smidigt att ta sej till knepet! Det enda som var i vägen var @ilia_mikhailov 😉 /cc @Cyklistbloggen

ghostganz
Guest

RT @Cyklistbloggen: “Så drabbas du av trafikkaoset”: http://t.co/UQzXpxtfxj #cykla

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: “Så drabbas du av trafikkaoset”: http://t.co/UQzXpxtfxj #cykla

JesperSv
Guest

RT @Cyklistbloggen: “Så drabbas du av trafikkaoset”: http://t.co/UQzXpxtfxj #cykla

wpDiscuz