Västerbron – med skyltar mitt i vägen

| 16 kommentarer

Det görs arbeten på Västerbron just nu vilket innebär att ena sidans cykel och gångbana är avstängd och trafiken därför är dubbelriktad på andra sidan. Så här valde kommunen att skylta det här i början av veckan:

191255_10152099498488849_1767338415_o

Foto: Mikael Asperö Lind

 

För mitt i vägbanan är ju ett bra ställe för en skylt, så att den syns. Det kanske är något man kan börja med på bilvägarna också?

Under tiden känner sig tre av fyra stockholmare otrygga med att cykla i Stockholms innerstad.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

16 Comments on "Västerbron – med skyltar mitt i vägen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Jens
Guest
Member

Vad är problemet med den här skylten? Jag cyklar själv varje dag i stockholmstrafiken och ser inga problem med att ta sig förbi här?

Anders Norén
Guest
Member

Det ironiska är att om man tittar noggrant på fotot så ser man flera sådana skyltar för biltrafiken. Liksom skylten på cykelbanan är de skyltarna placerade mellan körriktningarna.

Robert Andersson
Guest
Member

Det är lite skillnad. De skyltar som står mellan körbanorna, är påbjuden körbana (D2). Höger eller vänster sida. Denna skylt Påbjuden gång- och cykelbana (D6), kan lika väl vara uppsatt på högersida av aktuell väg, eller i enstaka fall vänstersida. Precis som de flesta andra vägmärken.

Mikael
Guest
Member

En skylt mellan körriktningarna i sig hade väl inte varit något problem, men det finns inte tillräckligt med utrymme mellan skylten och trottoaren för att cykla säkert.

Där bilskyltarna står är det ju gott om utrymme för bilen på båda sidor om skylten.

Anders Norén
Guest
Member

Man skulle kunna säga så här: felet är inte att skylten står ”mitt i vägbanan” (och inte heller att man inte skulle göra så med skyltar för biltrafiken, för det gör man ju) utan att det nog blev för smalt. (Det är bara att läsa innantill ur VGU.)

Ms_Xx
Guest
Member

På andra sidan (Kungsholmssidan) står det en skylt mitt i cykelgångbanan att den är avstängd mellan 07:00 och 19:00, med hänvisning till andra sidan.

Vilka vägarbetare jobbar 07:00-19:00? De brukar väl sluta klockan 16?

Har cyklat förbi skylten 18:00, 17:30 resp. 18:00 utan att se ett spår av arbete. Rekommenderar andra att göra det också, så blir det mindre kaotiskt på bron.

Ytterligare ett exempel på stans/vägverkets (?) slapphet kring hävisningsskyltar för cyklister (till skillnad från skyltar för bilister…).

Swede_Box
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Västerbron – med skyltar mitt i vägen http://t.co/k9E0UbpW9b

PeterJonsson5
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Västerbron – med skyltar mitt i vägen http://t.co/k9E0UbpW9b

anonym
Guest
Member

Sådana där brukar jag faktiskt stanna och flytta åt sidan!

Gbgcyklaren.com
Guest
Member

Hänt att jag också flyttat på ex-vis vägarbetsskyltar eller skyltar som blåst omkull på cykelbanan. Lite skyltexempel på cykelbanan finns i en cykelfilm jag la ut för ett par dagar sedan. http://tinyurl.com/ohxp98t

Dmitri F.
Guest
Member

har de blåst omkull? Jag har alltid trott att det är arga cyklister som sparkat omkull dem när de cyklar förbi… heh

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Västerbron – med skyltar mitt i vägen http://t.co/NvxDpP8IhR @Cyklistbloggen