Apropå trafiksäkerhet för cyklister

| 16 kommentarer

Apropå trafiksäkerhet för cyklister, det här är Hornsgatan i Stockholm. Mitt i det smala cykelfältet står det en reflexskärm. Det är alltså där det är tänkt att de ”oskyddade trafikanterna”, cyklisterna, ska passera till höger brevid lastbilen.

Under tiden känner sig tre av fyra stockholmare otrygga med att cykla i Stockholms innerstad. Kanske inte så konstigt.

 

Cyklingsgrejor juli 058

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

16 Comments on "Apropå trafiksäkerhet för cyklister"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Dmitri F.
Guest
Member

Man undrar ju varför det inte finns bättre passage för cyklar där? Ett av körfälten borde tas i anspråk. Det är ju ändå så att det är ett körfält från hornsgatan som blir två, så det skadar väl inte om det förblir ett körfält en bit till… Någon som har ork att maila Tk och klaga? Kanske en bloggpost som vi kan sprida lite?

Anders Andersson
Guest
Member

Taxi måste ju ha nånstans att parkera…

Cyklistbloggen
Guest
Member

Snälla @perankersjo, kan inte ni skicka ut information till alla era entreprenörer att inte göra så här: http://t.co/kIwgTQXdzn ?

Jocke von Scheele
Guest
Member
Precis sånt där beteende – ”Vi måste ställa ut den här, men den kan inte stå i vägen för bilarna – det får bli i cykelbanan.” tycker jag man stöter på hela tiden. Jag hade en kontrovers med Solna gatukontor för några år sedan när de skulle testa en ny, blinkande Herr Gårman-skylt vid övergångsstället över Centralvägen längs Solnavägen. Där är det väldigt trångt för cyklar redan innan, med en cykelöverfart som är kanske 70-80 cm bred, men de hade ändå ställt en betonggris med stolpe i, som de fäst den nya skylten i, på cykelbanan. Nu blev det _väldigt_ trångt. Jag ringde upp Solna gatukontor och fick till sist prata med gubben (det var, inte helt oväntat, en man i 50-60-årsåldern) som var ansvarig för skylten. Han förklarade att det var viktigt att ha skylten där, för den skulle testas. Jag sa då att det redan var för trångt och att skylten snodde i princip hela cykelbanan. Han förklarade då lite otåligt att det inte fanns någon annanstans att ställa den, att stå ute i körbanan gick inte. När jag sa att det inte var något bra ställe den stod på nu heller konstaterade han bara ”Den står inte… Read more »
AndreasD
Guest
Member

Det du beskriver är mer irriterande och ledsamt än att infrastrukturbyggandet för cyklister är undermåligt. Här klarar man inte att hålla efter redan gjorda investeringar och det är undermåligt. Hellre att man lägger pengar på att hålla befintlig infra i god kondition (snöröjning, sopning, sådana här grejer) än att bygga nytt. Helst vill man ju ha både och men…

Anders Andersson
Guest
Member

Mycket illustrativ bild! Det är den du ska visa för Ulla Hamilton när hon tycker cyklister kräver för mycket.

Om det är OK med dig Christian – alla ni med twitter etc – eller om ni föreläser: sprid bilden!

(Det är sånt här jag tycker vi cyklister ska protestera mot – inte tjafs om några cm hit eller dit på en del av Hornsgatan som inte kommer att få kapacitetsproblem de närmsta 20 åren…)

tiinasarlin
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Apropå trafiksäkerhet för cyklister: http://t.co/hAwaijtObi #cykla

Anders
Guest
Member

Ajdå, då bröt jag mot lagen då jag inte höll mig på ”cykelbanan” i morse.

tibbe93
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Apropå trafiksäkerhet för cyklister http://t.co/Pwtr1aBSdc @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Apropå trafiksäkerhet för cyklister http://t.co/Pwtr1aBSdc @Cyklistbloggen

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Apropå trafiksäkerhet för cyklister: http://t.co/hAwaijtObi #cykla

SusannaDorlich
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Apropå trafiksäkerhet för cyklister: http://t.co/hAwaijtObi #cykla

eriksandblom
Guest
Member

Ja cykelfältet är ju så smalt så man var tvungen att märka ut det med en reflex, så att det syns ordentligt 🙂