Lägger kommunen glas i cykelfälten?

| 3 kommentarer

En grej jag tänkte på förra veckan när det låg glas i cykelfältet vid Kungsträdgården, var att högen såg så prydlig ut där den låg mitt i fältet. Dagen efter, när jag fotade, hade den visserligen blivit lite avlång, men såg fortfarande rätt prydlig ut. Jag förmodade att glaset kom från hållplatskuren. Men hur hade det hamnat så snyggt i fältet?

Hög 1

 

Idag när jag cyklade hem låg det glas, plast och metallsplitter från en bil lika fint ihopborstat i en hög mitt i cykelfältet, bara ett par hundra meter från Kungsträdgården. Vi fick alla köra runt plötsligt, för att inte riskera punka.

Hög två

Hög två

 

Jag börjar undra om renhållarna sopar ihop grejer i bilvägbanan och sedan lägger undan det i cykelfältet för eventuell senare upplockning? Eller finns det något annat skäl? Oavsett så är det illa att renhållningen fungerar så dåligt, särskilt när cykelsäsongen nu för de flesta börjar på allvar.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

3 Comments on "Lägger kommunen glas i cykelfälten?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Mattias
Guest
Member

Inte helt otänkbart faktiskt.
En kollega berättade att han hade gått över bron mellan Stora Essingen och Gröndal en dag nyligen då det nyss hade skett en krock mellan en personbil och en lastbil. Bärgare var precis på plats för att forsla bort bilarna och städa upp.

Kollegan berättade att bärgarna sopade upp trasiga glas och plastdetaljer från körbanan efter krocken och helt sonika kastade detta över betongmuren in på gång och cykelbanan.
Okej, inte kommunen den här gången utan en bärgare. Men det säger en hel del om synen på våra olika trafikslag. Klart det ska städas upp för bilisterna men om några cyklister får punktering, vad spelar det för roll?

Nils Calmsund
Guest
Member

Le & vinka. Och sätt på ett par helgjutna gummidäck 😉

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Lägger kommunen glas i cykelfälten? http://t.co/5ut0aXIKWf #cykla ping @stockholmsstad