Apropå utbildning av andra än cyklister

| 7 kommentarer

Den här lastbilen stod mitt i cykelbanan i morse, vid Skeppsbron som är en hårt trafikerad cykelled. Det fanns utmärkning som ni ser, i form av avspärrning. Men den satt på fel sida av bilen. På andra sidan lastbilen fanns ingenting, inte ens en liten hänvisningsskylt. Ska man ut i trafiken? Går det att komma runt lastbilen på insidan? Vem vet.

Avspärrning i skuggan

Avspärrning i skuggan

Det är något monumentalt gulligt över det här misslyckandet. De ville väl. De märkte upp. De gjorde fint. Men det blev helt fel. Eftersom de inte cyklar själva så har de ingen aning om hur trafiken går, hur folk faktiskt rör sig, med effekten att precis ingen såg den där avspärrningen.

Det här är ett bekymmer menar jag. Det händer mycket med cykling just nu, men den kunskapen finns egentligen bara hos cyklisterna. Lastbilsförarna, entreprenörerna och bilisterna kan ha kunskap som daterar sig decennier bak i tiden (även om det var tal om en info-kampanj riktad mot lastbilsförare. Men det blev aldrig av) och då blir det därefter.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "Apropå utbildning av andra än cyklister"

Notify of
avatar
Lars
Guest

Tips: ring Trafik Stockholm (08-651 00 00) och anmäl felparkerade bilar.

Richard
Guest

Varför kunde lastbilen inte ställa sig på den breda kajen? Nä – det här är knappast gulligt. Det är idioti och hänsynslöst släpphänthet. Skulle de parkera på ett järnvägsspår? Skulle de sätta upp varningstriangeln framför lastbilen på motorvägen. Knappast.

Önskar att vi cyklister tar oss tid och stannar och talar dessa trafikmarodörer till rätta!

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: Appropå utbildning av andra än cyklister http://t.co/a8LDk636ff #cykla

Cykelpendlare
Guest

RT @Cyklistbloggen: Appropå utbildning av andra än cyklister http://t.co/a8LDk636ff #cykla

Erik Flygare
Guest

Det här tänker jag nog varje år, men är det inte oerhört mycket cyklister ute nu när “värmen” kommit. Otroligt kul att se! Hoppas det står sig.

Velonavia
Guest

inte en helt ovanlig lösning! Här har de på en vältrafikerad g/c-bana mkt väl märkt ut att den är avstängd och hänvisar till andra sidan. Problemet är att den även på andra sidan är avstängd med hänvisning til motsatt sida…

velonavia
Guest

Appropå utbildning av andra än cyklister http://t.co/lkFFwVjEdq via @cyklistbloggen

wpDiscuz