Brandgul cykling ftw!

| 15 kommentarer

Jag är åter i cykelfälten efter mer än en veckas ihållande förkylning. Och vilken morgon! Herrejösses, man skulle kunna betala för att få cykla i sånt här väder.

Håller du med – klicka på gilla som en tok!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

15 Comments on "Brandgul cykling ftw!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Cn Nyman
Guest
Member

Gilla!!

Erik Sandblom
Guest
Member

Till och med träden har reflexvästar! 🙂

Ms_Xx
Guest
Member

Och idag var det alldeles fantastiskt gott om plats i cykelbanorna, som var torra och fina i princip överallt, var tog alla cyklister vägen (inte för att jag direkt saknar dem, men de missar nåt!)?

Anders Norén
Guest
Member

 Det senaste året har jag identifierat fyra kategorier av cyklister: åretruntcyklister (cyklar så gott som året runt, möjligen med undantag för ymnigt snöfall eller stark kyla), barmarkscyklisterna (cyklar bara under barmarkssäsongen, ställer undan cykeln vid första frosten och tar fram efter sista frosten), sommarcyklisterna (cyklar bara när det är så varmt att man inte behöver vantar och mössa) och semestercyklisterna (cyklar bara mellan mitten av juni och mitten av augusti). I morse försvann barmarkscyklisterna. De tre första kategorierna av cyklister är svåra att särskilja annat än i samband med säsongsväxlingarna (som idag, när kategori 2 försvann plötsligt och lämnade kategori 1 kvar), medan den fjärde kategorin lätt identifieras genom beteendet (försiktigt uttryckt kan man säga att semestercyklisterna är ovana trafikanter som inte känner till alla trafikregler).

Ms_Xx
Guest
Member

Bra analys :-)!

Kan dock lägga till en kategori mellan Barmarkscyklisterna och Åretruntcyklisterna: de (vi) som köper SL-kort när det börjar vara för mycket snömodd/vallar i cykelbanorna. Brukar bli 1-2 mån/år. Skulle hemskt gärna vilja cykla året runt på riktigt dock, ska nog försöka i år (galsocher och dubbdäck come hither).

Saknar VERKLIGEN inte Semestercyklisterna 🙂

Ms_Xx
Guest
Member

Sant, men då är de inte vingliga, jobbiga Semestercyklister längre 😉

Henrik Ahlen
Guest
Member

Vacker bild! Men den visar också en av Stockholm sämre ställen att cykla på. Den knögliga och ofantligt osynligt markerade cykelbanan till vänster g ju dagligen upphov till tillbud när alla fotgängare och cyklister blandas. Och längre bort är ju sammelsuriet av märkliga cykelbanestumpar, refuger och bussar och spårvagnar ett trafikhaveri.

Cykelpendlare
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: I dag var det vackert i cykelfälten! http://t.co/1gsfAxj4 #cykla #höst

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: I dag var det vackert i cykelfälten! http://t.co/1gsfAxj4 #cykla #höst

pinneguri
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: I dag var det vackert i cykelfälten! http://t.co/1gsfAxj4 #cykla #höst

Cyklistbloggen
Guest
Member

I dag var det vackert i cykelfälten! http://t.co/1gsfAxj4 #cykla #höst