Förbud undanbedes

| 7 kommentarer

De här två skyltarna fotade jag på olika platser i veckan:

och

 

När det gäller den övre tänker jag av någon anledning

”Visst, jag förstår att ni vill ha fritt mot rabatten, inga problem, jag ställer hojjen här borta istället.”

När det gäller den undre tänker jag

”Jag åkte visserligen buss till jobbet, men jag ska gå och köpa en cykel, cykla hit den och ställa här med extra stora lås, bara för att visa er.”

Det är primalt, jag vet, men ”undanbedes” känns så mycket vänligare. Det är också mer i linje med vad som gäller, den undre är så vitt jag förstår helt meningslös när den är satt ute mot trottoaren.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "Förbud undanbedes"

avatar
  Subscribe  
Notify of
htwx
Guest
Member

Enligt Stockholms stads reglemente är det tillåtet att parkera cykeln på trottoaren så länge det inte hindrar framkomlighet. Jag hatar dessa ”cykelparkering förbjudet”-skyltar, som oftast satts upp av bostadsrättsföreningar och affärsidkare. Det värsta är att gemene man tror att dessa skyltar gäller och brukar flytta på parkerade cyklar.

Tehataren
Guest
Member

Att flytta andras egendom är, även om den faktiskt står där den inte står, egenmäktigt förfarande och, till skillnad från en ej felparkerad cykel, kriminellt.

jon
Member
Member

Vid centralstationen i sthlm klarabergsviadukten sitter skyltar om förbjuden cykelparkering på fastigheten, kanhända äger de marken närmast fastigheten, och att trottoaren ligger bredvid vägbanan. Järnhusen heter ägaren där. 
Smartare och trevligare vore skyltar som bjuder in till nyanlagda cykelparkeringen i anslutning till hotellentrén.

Mimi Jong
Guest
Member

Jag håller helt med era åsikter! Den första skylten låter lite mer som ett snällt sätt att fråga om inte jag kan ställa cykeln på ett annat ställe. Och när folk frågor, så tror jag också fler vill göra det. Men att kommendera – och speciellt när man faktisk inte har laglig rätt att göra det – då vill man bara trotsa!

Tehataren
Guest
Member

Själv blir jag rättshaverist inför den undre skylten, trots att jag gärna respekterar den övre.
Ännu bättre är de som innehåller text på temat ”Cyklar bortforslas”. Då kan jag bara inte låta bli att ställa min cykel där, för att sedan hoppas de faktiskt flyttar på den, varvid jag kan polisanmäla för egenmäktigt förfarande.

Det är bara lagstifare som kan förbjuda. Allt annat är önskemål.

sahlena
Guest
Member

Den översta skulle jag också med större sannolikhet ”lyda”. För det första verkar de ha koll på att de faktiskt inte har rätt att förbjuda mig att ställa cykeln där. För det andra är den mer estetiskt tilltalande (emaljskylt av äldre slaget till och med??) så jag blir liksom lite snäll av den! 😀 Den andra provocerar mig och jag får god lust att OBSTRUERA!

Richard
Guest
Member

Tänkte helt samma sak Sahlena 🙂