Inte stjäls det cyklar inte.

| 13 kommentarer

Idag lanserar Sveriges försäkringsbolag sajten ”Stöldtipset”. Vi läser på If.se:

Där kan man lägga upp bilder upp på fordon, värdesaker, konst mm som blivit stulna. På så sätt kan den rätte ägaren återfå egendomen och det hjälper samtidigt folk att undvika köpa stöldgods.

De skriver också:

Genom stöldtipset.se kan alla som fått fordon eller andra saker stulna lägga upp bilder. Det ökar chansen att få tillbaka stulen egendom. Då kan även den som hittar egendomen få ersättning, hittelön.

Det går att anmäla och söka på stulna bilar, motorcyklar, mopeder och ”entreprenadmaskiner”. Men inte på cyklar av någon anledning. Jag förmodar att de inte stjäls så ofta. Eller kanske inte är fordon.

 

 

Läs mer hur du skyddar din cykel själv.

EDIT: Fick svar från Stöldtipset. Så här skriver de:

Larmtjänst har idag inte något uppdrag från försäkringsbolagen att återfinna efterlysta cyklar. Men det finns privata företag som har samarbete med försäkringsbranschen där lägre självrisk kan ges vid stöld.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

13 Comments on "Inte stjäls det cyklar inte."

avatar
  Subscribe  
Notify of
Horn Dong Pipeclog
Guest
Member

Mailbomba dem med begäran om att vi vill ha tjänsten för våra cyklar också! Antagligen är det väl så att merparten stulna cyklar inte täcks av försäkring, inte ersätts då de går under självrisken eller att det helt enkelt inte är värt mödan att försöka få ut några spänn från försäkringsbolaget. Övriga saker på sidan tjänar ju dock antagligen försäkringsbolagen mycket på om det försvunna objektet kan återfinnas och de slipper ersätta förlusten.

Ms_Xx
Guest
Member

Jamen cyklar är ju leksaker, det vet väl alla? Dessutom är ju som bekant alla cyklister lagbrytande oseriösa ligister som faktiskt får skylla sig själva om de blir av med sina brottsredskap (dessutom är det väl faktiskt lite skönt om cyklisterna blir av med sina cyklar, så att de inte kan hålla på och cykla på trottoarerna och vara allmänt i vägen).
Eller nåt sånt…