Hinder i cykelbanan

| 7 kommentarer

Folkpartisten Anders Ekegren i Solna föreslog i gårdagens SvD att kommunen skulle börja göra om cykelfälten till hinderbanor för att minska cyklistolyckorna

Han säger att det är av stor vikt att man begränsar cyklisternas hastighet, till exempel med grindar och gatustenshinder.

Solna har såklart en bit kvar innan de uppnår samma standard som i Stockholms kommun. Där har de kommit så långt att de placerar refuger mitt i cykelfältet.

Nyinvigt refughinder augusti 2012

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "Hinder i cykelbanan"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Camilla
Guest
Member

Solna har som sagt mycket att lära av Stockholm, stackas lillebror…

SOlna har problem med buller och avgaser och så utrycker Anders Ekegren att man ska försvåra cyklisternas framfart. Men det går bra att köra i 70 på 50 vägar, det går bra att bredda vägarna och minska trottoarer mm, konstig kille det där?

SOlna har dåliga vägbanor överlag, körfältet som visar var fotgängare och cyklister ska vara är nästan obefintliga.

Som sagt, mycket kvar att lära.

Magnus Persson
Guest
Member

Var är det här någonstans? Försöker identifiera platsen och det är ju uppenbart i närheten av nya Tvärbanan, men jag känner inte igen platsen. Jag visste faktiskt inte ens att vi hade cykelfält i Solna…

Petra
Guest
Member

”Många män cyklar i träningskläder och skyndar fram. ”

Ja herregud, tur man slipper cykla genom Solna. Dummare uttalande får man leta efter.

AndreasD
Guest
Member

Ja det är ju briljant. Gärna som de grindar man nu ibland ser som bara dyker upp på cykelbanan utan synlig anledning och dessutom har den ofattbart smarta egenskapen att de är utan reflexer eller gälla färger. De är då precis så osynliga – i synnerhet i dålig belysning som verkar vara praxis på cykelbanor –  att de förutom att de hindrar en cyklist att hålla en rimlig fart också kan sjukskriva cyklisten ifråga några månader så att de inte cyklar mer – på så sätt får vi ju ner hastigheten genom att ingen cyklar. Den här typen finns precis vid Huvudsta Allé och är livsfarliga.

Är intressant att se om vi någonsin kan få ”en cykelstad i världsklass” när det finns personer som herr Ekegren. Jag börjar snart misströsta över all varmluft och den tomma verkstaden hos våra politiker. Enda sättet att få en förbättring är att sätta politikerna på cykel i ett par veckor så att de själva kan se vad som fungerar och vad som faktiskt inte fungerar.

joakimfors
Guest
Member

Grindar är ju i alla fall närmare ögonhöjd. Roligare är det med omålade grå betongsuggor som strategiskt placeras ut bakom kurvor och vildvuxna buskage eller i mörka tunnlar. Gärna kombinerade med söndergrävs asfalt där de dragit någon ny ledning tvärs över GC-vägen men inte orkat fixa ny beläggning. 😛

Johannes Westlund
Guest
Member

Det vore ju något. Med små skolbarn kör man ju då och då tävlingar om att ta sig till skolan för egen maskin. Kan man inte göra ungefär samma grej med hela riksdagen? Om jag förstått saken rätt så bor väl i stort sett alla ändå hyfsat centralt i av skattebetalarna bekostade övernattningslägenheter? Det kanske skulle ge våra styrande perspektiv. Man får fundera lite över utformningen av tävlingen så att alla lockas/tvingas att vara med. Det hade varit något.