En hygglig trafikomläggning

| 2 kommentarer

De håller på och bygger längs Hammarby Allé i Stockholm och hela gatan var plötsligt avspärrad. Jag närmade mig gallergrindarna och förväntade mig något i stil med:

Foto via Imgur.com

 

Men för en gångs skull var det faktiskt inte bara bra skyltat (oftast brukar det bara stå “Gående hänvisas”):

utan också fixat med en alternativ väg, med helt nya vita linjer i gatan och allt. Det enda jag saknar var cykelmarkeringar också, så att fotgängarna förstår att de inte ska gå i högra fältet. Så här ser det ut i sin helhet:

 

Tack för det Stockholm!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "En hygglig trafikomläggning"

Notify of
avatar
Richard
Guest

Jag skulle uppskatta om de även började använda pilar och ett tydligare färgval. När jag kör bil ser jag den oranga skyltningen på lång väg och vid varje nytt vägval finns det tydliga pilar som visar var jag ska åka. Tycker nog att Stockholm har mer att jobba på innan de får med beröm godkänt.

Christian Gillinger
Guest

Därav rubriken “hygglig”. Längre upp ovanför Fryshuset är det avspärrning för både bilar och cyklister. Cyklisterna har en betongsugga tvärsöver cykelfältet, bilisterna får orangea stolpar i vägen för att dela in och tydliga direktiv var de ska ta vägen.
Men många små myrsteg…

wpDiscuz