Cykelveckan i media vecka 32

| 2 kommentarer

Per Ankersjö skriver om cykelgator, regeringens cykelutredare vurmar för ”motorcykelvägar”, DN kallar oss extremsportare och Sveriges Radios program P3 Planet kör ett helt program om cykling. Cykling är populärt i media just nu.

Cyklingen har fått ordentligt med uppmärksamhet i media denna augustivecka. Till en början skrev Centerns Per Ankersjö om att han ville göra bakgator till ”cykelgator” i DN. Därefter berättade SvD om vilka cykellösningar regeringens cykelutredare Kent Johansson kommer att föreslå i det förslag han ska visa i oktober. Bland annat pratades det i artikeln om ”motorcykelvägar”, vilket man kan fråga sig vad det har med cykling att göra. Ett redigeringsfel månne? Roligt var det hur som helst.

Därefter skrev DN:s Viktor Barth-Kron om Per Ankersjös förslag och passade dessutom på att jämställa vintercykling i Stockholm med extremsport.


Bild: NS Newsflash via Flickr

Sist, men absolut inte minst, hade Sveriges Radios program P3 Planet cykeltema i sitt program. Från programbeskrivningen:

Först hänger vi med när Niklas Folkesson trampar sig genom Washington. Han glider förbi Obama i Vita Huset, besöker de monument man bara måste se och avslutar dagen på en sportbar med NHL.

I en cykelaffär i Stockholm förbereder sig Erik Ohlson för en cykeltur på 1 700 mil. Han ska åka från Sverige till Singapore och berättar bland annat om sin skräck inför rumänska vildhundar.

Lyssna här:

Hoppas att all denna cykeluppmärksamhet kommer att fortsätta under hösten. Vi kommer definitivt att följa flödet. Häng med!

Tipstack till Artur Hansson.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

2 Comments on "Cykelveckan i media vecka 32"

avatar
  Subscribe  
Notify of