Ekot: “Ingen slump att cyklister kör mot rött”

| 7 kommentarer

Visserligen är det semester, men jag vill ändå sprida den här texten från Ekot och Sveriges Radio, där Krister Isaksson och Anna Niska, båda förmodligen kända för Cyklistbloggens läsare, problematiserar kring cyklister och rödljus:

I dag är det bara en bråkdel av landets trafiksignalanläggningar som har detektorer som känner av att det kommer en cykel. I andra fall får cyklisten vänta tills det kommer en bil för att det ska bli grönt.

– Och det där är ju ganska frustrerande när man då kommer i lågtrafik, att behöva vänta på att det ska komma en bil. Vi kan ju bara vända på perspektivet och säga att bilisten får inte grönt förrän det kommer en cykel, det vore ju helt otänkbart med ett sådant system, säger Krister Isaksson.

 

Malmö framhålls som den stad som kommit längst, vilket heller kanske inte är någon överraskning.

Läs mer om rödljuskörning:

Varför cyklar folk mot rött?

Cyklister som kör mot rött föder cyklisthat

Resultatet av polisens insats mot aggressiv körning

Lyssna på Ekot:

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "Ekot: “Ingen slump att cyklister kör mot rött”"

Notify of
avatar
trackback

[…] till för att hålla igång framkomligheten. De är utformade för bilister, inte för cyklister. Det har vi skrivit om tidigare. Några som har hittat en lösning på hur man kommer runt det, utan att börja bygga ett […]

Ms_Xx
Guest

Ja, åh vad glad jag blev av att höra nyheterna den dagen! Kändes hoppfullt och det var skönt att få höra något annat än skäll på cyklister i media. Och vad bra att ni sprider den här, för den tog sannerligen inte skruv i tidningarna (oväntat?)!

trackback

[…] till. De är utformade för bilister, inte för cyklister. Det är har vi skrivit om tidigare, nu senast i helgen. Några som har hittat en lösning på hur man kommer runt det, utan att börja bygga ett […]

Johannes Westlund
Guest

Appropå rödljuskörning vill jag passa på att sprida en rätt intressant länk. Det vettigaste som skrivits om rödljuskörning tror jag:
http://washcycle.typepad.com/home/2008/07/the-myth-of-the.html

JakobStar
Guest

Åh skönt att höra lite nyheter utifrån cykelperspektivet.

(stad felstavad btw (stat)).

Christian Gillinger
Guest

Gah, det gick snabbt där. Fixat nu,tack!

wpDiscuz