Per Ankersjö lovar cykelgarage vid Centralen

Tvärt emot vad som sagts tidigare så lovar nu stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö idag även cykelgarage vid Centralen:
 

 
Ni som följt Cyklistbloggen kanske minns hur trafikplanerare Per-Åke Tjärnberg berättade att den “slant” de fått hade gått till cykelgaraget på Odenplan (läs mer i “Tre planerade garage blev bara ett“). Och att “slantarna” alltså inte räckte till fler garage.
Nu tycks vi Stockholmare ha betalat så bra med skatt att det blir några miljoner extra. Det tycks också lösa det platsproblem som trafikborgarrådet Ulla Hamilton var så bekymrad över. Hon sköt ju lite över initiativet till oppositionen:

– Det är svårt att hitta lokaliseringar där, men samtidigt finns det många planeringar där med västra city-området bland annat. Jag har inte gett upp hoppet men det är mer komplicerat att göra det där. Jag tycker att det vore jättebra om Daniel kunde peka på var den här cykelparkeringen ska vara någonstans vid Centralen om han har idéer på var den ska vara lokaliserad, säger Ulla Hamilton.

Kanske var det just Daniel Helldén (mp) som gav alliansen bra tips så att de nu blir av?
Alldeles oavsett säger vi “Toppen!”, Centralen är en knutpunkt för alla pendlare och det är förmodligen en av de viktigaste platserna att ha bra cykelparkeringar på.
Det ska också bli fler cykelboxar – läs mer på SvD.se. Nu väntar åtminstone jag bara på en satsning på underhåll av de befintliga vägarna. Det är ingen mening att måla nya cykelboxar när färgen på de gamla redan försvunnit.