Från sadeln: Elcykling och vinter

| 5 kommentarer

Man hinner fundera mycket på sin lilla cykling till jobbet, men sen när man kommer fram är det borta ur skallen. Så jag passade på att filma det jag tänkte på och resultatet ser ni här. Om någon har erfarenhet av det jag funderar om – kommentera gärna!

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

5 Comments on "Från sadeln: Elcykling och vinter"

Notify of
avatar
Johan Wedin
Guest

Ja, jag tycker att det känns konstigt att tänka vinter nu men ok, eftersom du frågar. Jag har använt elcykel varje dag hela vintern och just framhjulsdriften är en av fördelarna enligt min mening. Man “drar” sig fram genom modd och snö riskerar inte längre att framhjulet tappar styrförmågan för att det gräver ner sig. Det blir faktiskt samma sak om man ger sig ut i sommarvarm sand på stranden, fast skönare 🙂

Jeroen Wolfers
Guest

Johan: tack för klargörandet! Det låter ju onekligen bekvämt även det. Tycker du att batteriet tar slut mycket fortare i kyla än normalt?

Johan Wedin
Guest

Jag brukar cykla 20-30 km dagligen och har aldrig varit i närheten av att få slut på ström i batteriet. Möjligtvis kan jag märka av en aning sämre effekt när det är kallt.

Patrick Johansson
Guest

Haha! Skäggig elcykel-hippie-gubbe med pilot-brillor som cyklar förbi svettande pendlare i uppförsbacke samtidigt som du håller i styret med en hand och filmar dig själv när du pratar om hur du gärna vill uppleva vinter igen.

Liiite konstigt..

Haha, skämt åsido. Du är fullständigt normal. För en cyklist. 🙂

Jeroen Wolfers
Guest

Haha, den tackar jag för. Det kändes lite udda, men hey, jag kanske gör det igen … 🙂

wpDiscuz