Gasarbete, nu med skyltar i #Sthlm

| 4 kommentarer

I går skrev vi ju om att NCC, Stockholm Gas och Trafikkontoret valt att spärra av en av innerstans mest trafikerade cykelleder och istället hänvisa cyklisterna ner i Söderledstunneln, därefter förbjuda dem att fortsätta. Vi skrev också till Trafikkontoret redan i tisdags. Så här såg det ut tidigare i veckan:

Före

 

 

I dag upptäckte vi att de flyttat avspärrningarna på övergångsstället så att fotgängare och cyklister kan komma förbi och dessutom skyltat upp ordentligt. Så här ser det ut nu:

 

Efter

Lysande, även om det är tråkigt att framkomligheten blir usel. Men det är ju bara att hacka i sig om gasen ska fram…

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

4 Comments on "Gasarbete, nu med skyltar i #Sthlm"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Tor Sandqvist
Guest
Member

Eh, jaha… ”rakt fram, cykling och gång, höger”. Inte glasklart om ni frågar mig. Eller finns det någon allmän regel som jag inte känner till om hur såna här skyltkonstellationer ska tolkas, så att man vet vilken pil som gäller för vilket trafikslag?

Magnus Persson
Guest
Member

Så vitt jag vet är skyltkombinationen inte giltig, tilläggstavlor är normalt fyrkantiga, och påbudsskyltar ska tolkas var för sig. Alltså är fortsättningen på gatan GC-väg (med avdelningslinje mellan gående och cyklister!) och de har samtidigt påbjuden högersväng och påbjuden körriktning ”rakt fram”.

Smartare hade varit att lägga till en tilläggsskylt ”gäller ej cykel” och satt GC-vägsskylten där GC-banan faktiskt börjar.