Cykelstölder: deppigt i New York

| 3 kommentarer

Casey Neistat är en filmare som bor i New York. Vi har tidigare tipsat om hans film om alla som parkerar i cykelbanorna (även poliser) i New York. Man kan säga att han dramatiserade lite mer än det vi sett.

2005 gjorde han en film om cykelstölder. Nu, 2012, har han gjort en ny film (se nedan), men tyvärr är den långt ifrån uppmuntrande.

Personligen har jag inte blivit av med en cykel sedan 2001 (ooops, I jinxed it, nu får vi se om min hoj är kvar i eftermiddag).
Hur upplever du Stockholm i termer av cykelstölder? Är du drabbad?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

3 Kommentarer på "Cykelstölder: deppigt i New York"

Låt mig veta när
avatar
Mattias Krantz
Gäst

Inte sj

Jeroen Wolfers
Gäst

Själv hade jag köpt en orange mountainbike på Cykelringen 2001. Kostade inte mycket. Jag hade låst fast den vid en stolpe på vår inhägnade innergård på Högalidsgatan vid Hornstull. En natt hade någon tydligen hoppat över staketet, sprutat kylspray på låset och slagit sönder det. Mycket jobb för en rätt kass cykel. Tack och lov ersatte försäkringsbolaget hela rasket.

Min nuvarande hoj är så skitig och sliten så att ingen är intresserad. Med en ny cykel skulle jag nog vara mer försiktig. 
Småsurt att behöva köpa ett tungt, bra lås om man köper en snygg cyclocross, men det är väl bara att gilla läget, antar jag.

Henric
Gäst

Min sambo jobbar på ett sjukhus i STHLM city och har nyligen köpt en mellanklass MTB som hon parkerat utanför huvudentren tre gånger.
Två gånger av tre har hon fått pinnar nedtryckta i nyckelhålet till det kraftiga bygellåset.
Detta har hänt flera den senaste veckan. Antar att de hoppas på att cykeln ska bli stående över kvällen/natten, så att någon kan plocka den med vinkelslip.
Detta är polisanmält, men som sagt vad ska de göra…
Detta känns som organiserade stöldförsök, någon borde sitta kvar och spana över natten.

wpDiscuz