OKQ8 öppnar för cykeltvätt

För ett tag sedan skrev jag om svårigheten att tvätta cykeln när man bor i lägenhet i stan. I texten tog jag upp att några Statoilmackar i Danmark har tvättstationer för cyklar, men att några sådana inte finns i Sverige. Men, det betyder inte att det är omöjligt att få tvätta cykeln. Så här skrev jag på OKQ8:as Facebooksida:


Efter 47 minuter kom svaret:

Går man in på OKQ8:as sidor för Tvätta Själv-hallarna så visar det sig att det finns över 252 sådana i landet. Här är till exempel Stor-Stockholm:

(klicka ett par gånger för större version)

Vill du kolla om det finns några när du bor, kan du söka här, det är bara att klicka för alternativet “Tvätta Själv-hall” under “Utbud” i vänsterspalten. Jag undrar om det här finns hos andra mackkedjor? Och jag undrar också varför de inte är tydligare med att det går att tvätta cyklar hos dem, det är ju om inte annat gratis miljö-PR.
Nu hoppas vi bara att de också fyller på sina hallar med några insex-satser, cykelpump, däcklagningskit, skiftnycklar och en cykehållare så blir det hela komplett. Vad säger ni OKQ8?
Tipstack går till ingen mindre än min far Anders Gillinger.