Vintercykling: handskfynd

| 1 kommentar

Senaste veckorna har det börjat bli mörkt som i en säck när jag och många andra cyklar hemåt på eftermiddagarna. De flesta kör med ljus och reflexer och många ger också tecken när de ska svänga – grymt skönt för oss som ligger bakom.

Såg sedan ned på mina egna svarta handskar och min svarta jacka och inser att de bakom mig antagligen inte ser ett skvatt av min svartklädda arm när jag visar vart jag ska. Reflexvästen täcker ju inte armarna. Hm.

Idag på byggmarknaden så ramlade jag av en händelse på ett par jobbhandskar med bred reflexrand på. De var lite stora så de går utanpå mina vanliga handskar – perfekt!

Ska testa dem på måndag, så ser du någon som viftar med ett par illgula arbetshandskar på väg in söderifrån mot stan så kan det vara jag.

Handskarna heter Guide och jag hittade dem på Fredells byggmarknad utanför Stockholm. 137 kronor kostade de, vilket får anses prisvärt.

Vad har du på händerna när det börjar blir kallt ute?

20111203-135347.jpg

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

1 Comment on "Vintercykling: handskfynd"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Erik Sandblom
Guest
Member

Jag har ett par Hestra czone XT. Svarta fingervantar med ett diskret reflexband på ovansidan. De passar mig ner till cirka noll grader, men jag är ganska frusen om mina händer. De är någorlunda vattenavvisande och värmer även när de våta.