Nu kom vintern i Stockholm

| 3 kommentarer

Som ett första litet retfullt test kom några få centimeter snö. I förorterna verkar den ligga kvar som snö och inte slask, vilket ger oss anledning att undra lite över hur snöröjningen fungerar i år. Så här gick det att cykla hem. 

På väg hem från jobbet kan jag konstatera att all snö smält i innerstaden. Dock låg lite snö kvar i Tallkrogen, och hör och häpna – det finns till och med spår av snöröjning!

Jag tog några bilder, klicka för större storlek:

Man anar att det gått en snöplog här. Men ok, sedan har det förstås snöat mer.

 

Lite slaskigt, men klart farbart.

Den stora nackdelen med fälgbromsar och kladdig snö: det samlas rätt friskt med snö på bromsarna. Det ska bli skivbromsar på nästa hoj.

Så ett litet smakprov på hur vintern kan komma att bli. Nu verkar det frysa på, så i morgon finns risk att dubbdäcken verkligen får bekänna färg. Hur var din hemfärd i dag?

 

 

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

3 Comments on "Nu kom vintern i Stockholm"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Erik Sandblom
Guest
Member

Fotbroms är också bra på vintern. Och innanpåliggande växlar blir inte igensnöade.

Niklas
Guest
Member

Färden idag blev per räls, eftersom fredagens vurpa med resulterande skeva hjul  lämnats utan åtgärd. Men det är ju jullov snart…
Lite orolig för att utrymmet mellan dubbdäck och stänkskärm är för snävt när modden klibbar fast.

Anders
Guest
Member

Också fascinerad över att det plogats (jag brukar dock sällan klaga på plogningen). Tack vare att det plogats hade det smultit och var helt rent på cykelvägen på södra Lidingö.