Kolla halkan med Halkvarningen

| 4 kommentarer

Enligt Södersjukhuset i Stockholm har halkolyckorna femdubblats de senaste fyra åren. För att förebygga skadorna tar man ett nytt grepp: en app där du som medborgare själv kan rapportera halka och istappar.
Du kan ange storlek på istappar och halka (hur man nu gör det – vi gissar att det är arean på det hala området) och dessutom den uppskattade farligheten på istappen eller halkan.

Cyklistbloggen applåderar initiativet och kommer att markera halka på vägarna. En liten kommentar om formgivningen dock. Vi förstår vad ni försöker göra med ”is-känsla” genomgående. Men, eh, nja. Det blir kanske lite för mycket. Greppet med halk-app är utmärkt och att låta allmänheten rapportera själva är kanon. Dessutom kan du sprida halkvarningarna via Twitter och Facebook. Det känns som en smart grej att ta en titt i appen på morgonen innan man ska cykla till jobbet. Det ska absolut testas!

Appen är gratis och finns i skrivande stund för Iphone och en Android-version är på väg.

Hämta appen i Itunes och läs mer på halkvarningen.se

Fler bilder (klicka för större):

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

4 Comments on "Kolla halkan med Halkvarningen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Katarina
Guest
Member

http://www.shareweather.com har man kunnat rapportera halka och istappar i ett par år och dessutom få en prognos/varningar via sms. Shareweather är ett projekt på KTH.

Jeroen Wolfers
Guest
Member

Kanontips! Det ska jag skriva om också. Tack!

Christian
Admin
Member

Det jag saknar från skärmdumparna är möjligheten att bifoga foto. Särskilt för istappar!

Jeroen Wolfers
Guest
Member

Ah, mitt fel. Det finns faktiskt precis en sån funktion. Vänta ska jag lägga upp flera dumpar!