Stockholmspolisen extrakollade ”hänsynslösa trafikanter”

| 1 kommentar


Förra veckan hade Stockholmspolisen en extradrive mot ”hänsynslösa trafikanter”. Förutom bilister var det många cyklister som åkte fast, vad det verkar framförallt för rödljuskörning. På väg till jobbet i tisdags körde jag förbi tre poliser som stoppade cyklister vid korsningen Götgatan-Hornsgatan, där 28 cyklister bötfälldes bara under tisdagen.

Just det rödljuset måste vara det absolut sämsta att köra mot röt mot som cyklist. Inte nog med att man oftast kommer i rätt hög hastighet från Götgatsbacken, det är ett övergångställe där man först  riskerar fotgängares liv och sen sitt eget mitt ute i hårt trafikerade Hornsgatan. Ofta stör jag mig inte på andra cyklister som cyklar mot rött, för det mesta är det bara cyklisten själv som försätts i fara (ibland tycks det tvärtom vara säkrare), men just när det gäller övergångställen ska man fan se till att stanna. Det gäller förövrigt även obevakade sådana. Det är en sak att köra dåligt och riskera sitt eget liv, en helt annan att riskera andras.

Sen skulle väl jag också önska att det blir en drive mot bilar parkerade i cykelfält också, men det kanske kommer.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Comment on "Stockholmspolisen extrakollade ”hänsynslösa trafikanter”"

avatar
  Subscribe  
Notify of