Cykelfältet: Prima taxiplats

| 5 kommentarer

Götgatan (kommer post om det) är aldrig snål med exempel på hinder i cykelvägen. I morse var det en sopbil som ställt sig där (ej på bild) och den här taxibilen:

 

Den är inte unik – just utanför Scandic Malmen står det gärna ett gäng taxibilar och väntar i cykelfältet på morgonen.  Just på en plats där trafiken i övrigt är extra snabb och stressad, precis efter en korsning med rödljus, med bilister som har bråttom ner i Södertunneln och med mängder av cyklister ihopträngda i det brutalt smala cykelfältet. Vilket tvingar ut hela klungor ungefär där den röda bilen kör. Livsfarligt.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Cykelfältet: Prima taxiplats"

Notify of
avatar
trackback

[…] Malmen i Stockholm är en plats där många taxichaufförer gärna ställer sig i cykelfältet och väntar på kunder. Platsen är extra läskig eftersom man […]

trackback

[…] de, tillsammans med de andra stora taxibolagen, cykelfältet som sin egen praktiska taxikö, utanför hotell, längs Skeppsbron och på bilderna här […]

trackback

[…] På Skeppsbron till exempel stannar taxibilarna regelbundet i cykelfälten, och ni som passerar hotell Malmen vet att om parkeringsvakterna hade stått där en vanlig förmiddag så hade Götgatan slagit ut […]

trackback

[…] flera gånger i veckan cyklat förbi Hotell Malmen på Södermalm, ett ställe där taxichaufförer notoriskt parkerar i cykelfältet när de väntar på framtida körningar från gäster. Men vid fler och fler tillfällen står […]

Marcus
Guest

Sånt här har alltid gjort mig trött. Nu för tiden blir jag mest förbannad. Hur j-a svårt kan det vara att inte stå i cykelfälten. Bilar har inte där att göra! Det klagas en massa på att folk cyklar på gator och vägar, är det så j-a konstigt?!? #irriterad

wpDiscuz