Cykelfältet: Prima taxiplats

| 5 kommentarer

Götgatan (kommer post om det) är aldrig snål med exempel på hinder i cykelvägen. I morse var det en sopbil som ställt sig där (ej på bild) och den här taxibilen:

 

Den är inte unik – just utanför Scandic Malmen står det gärna ett gäng taxibilar och väntar i cykelfältet på morgonen.  Just på en plats där trafiken i övrigt är extra snabb och stressad, precis efter en korsning med rödljus, med bilister som har bråttom ner i Södertunneln och med mängder av cyklister ihopträngda i det brutalt smala cykelfältet. Vilket tvingar ut hela klungor ungefär där den röda bilen kör. Livsfarligt.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Cykelfältet: Prima taxiplats"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Marcus
Guest
Member

Sånt här har alltid gjort mig trött. Nu för tiden blir jag mest förbannad. Hur j-a svårt kan det vara att inte stå i cykelfälten. Bilar har inte där att göra! Det klagas en massa på att folk cyklar på gator och vägar, är det så j-a konstigt?!? #irriterad