Trampa på!

| Inga kommentarer

En undersökning bland danska cyklister visar att det inte är hur länge man cyklar som avgör hur bra träning man får, utan hur intensivt. Det gäller alltså att se till att man blir lite anfådd om man vill få bättre kondis.

Den som genomfört undersökningen är hjärtläkaren Peter Schnohr som intervjuats av Ekot.

– Vi säger att moderat träning är bra, men om du då och då tar en liten puff uppåt. När jag cyklar är jag lite anfådd, inte obehagligt men så där lite, det ger effekt. Men om du inte är anfådd då ger det inte effekt. Så därför kan vi gå ut och säga åt hela populationen att då och då bli lite anfådda.

Lyssna hos Ekot:

Lyssna: Snabb cykling ökar livslängden

Så det gäller att ligga i när man är ute.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of