Reflexväst snart ett modeplagg?

| 2 kommentarer

När jag började cykelpendla 2004 fanns det inga att köpa, jag blev tvungen att gå till ett byggvaruhus för att köpa min. Reflexväst alltså, och den modellen fick mig att se så officiell ut att folk hälsade på mig när jag stod på färjan och väntade. De trodde att jag tillhörde besättningen och jag såg väl ut som en vägarbetare på hemväg på hojjen. Nu tycks antalet modeller öka, åtminstone om man ska tro de vanliga affärerna. Enligt dem har försäljningen tredubblats senaste året:

Katrin Lindblom jobbar i en sportaffär i Jönköping och märker tydligt av efterfrågan.

– Det är många som frågar efter det. Det är mörkare på dagarna nu, så det är mest det, för att synas. På kvällarna efter jobbet är det många som är ute och går, säger hon.

Frågan är hur den optimala reflexvästen ser ut? (SR Ekot hade nyheten)

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "Reflexväst snart ett modeplagg?"

avatar
  Subscribe  
Notify of