Man vet att det är dags att byta vinterhandskar när man ser styret:

Slut som artist

Det här var ett par Hestra som visserligen hängt med ett par år nu, men som kostade över 600 spänn. Så, dags för nya och nu tänkte jag ju utifrån mitt tidigare fynd att här bör ju det finnas billigare gamla militära alternativ. Såklart det finns. Valet föll på ett par avlagda tyska handskar från finska Varustuleka. 219 spänn, som hittat:

Nya! Eller, nygamla

Här är man alltså samtidigt miljövän som inte köper nytt, sparsam som kommer undan rejält billigare och får på köpet ett par rejäla vinterhandskar.

Handflatan är förstärkt i läder så kanske klarar de här sig lite längre än Hestras som var i någotslags plastmaterial. Extra bonus för de väl tilltagna handledsskydden som går upp en bit över jackan. Jag blev ofta rätt kall om just handlederna när Hestrahandskarna tryckte upp jackärmen och det bildades ett glapp mellan. De här täcker rejält över jackan.

Sen blir det ju lite dubbeltydigt när man som jag kommer cyklande med knallgul reflexvarseljacka och kamoflagemönstret - vill du synas eller smälta in, liksom. Jag har funderat på om jag ska sy fast reflexer på handledsskydden. Kanske om jag får tid över.

Jag har nu haft dem ett par veckor genom både höstregn och minusgrader och de funkar alldels utmärkt. Visst, de är inga vantar, och när temperaturen kryper ner mot dubbelsiffrigt lär jag behöva växla. Kanske vantmodellen för bara 139 spänn? Vi får se senare i vinter.

Men hittills, 10 av 10 kamoflagefärgkluttar för "Bundeswehr winter combat gloves, Flecktarn, Surplus". Kan varmt rekommendera.

Och passar på att uppmana alla att följa oss på Instagram också.